Ouderenzorg

Tanden bleken met een zorgverzekering

posted by Andre juli 19, 2016 0 comments
Female teeth being checked by doctor

Naarmate u ouder wordt kunnen uw tanden en kiezen steeds iets geler wordt. Dit komt door ouderdom en door het drinken van koffie, thee en bijvoorbeeld rode wijn. Helaas valt er weinig te doen aan het geler worden van uw tanden, op het bleken van de tanden en kiezen na. Het bleken van uw tanden is echter een dure behandeling, die in geen geval gedekt wordt vanuit de basiszorgverzekering. U kunt tanden thuis bleken, maar u kunt dit ook laten doen door een tandarts. Over het algemeen wordt het aangeraden om een bleekbehandeling in een erkende praktijk uit te laten voeren, om fouten te voorkomen. Daarbij levert dit vaak het beste resultaat op!

Verschillende soorten bleekbehandelingen

Veel mensen kiezen ervoor om het gehele gebit te laten bleken, zodat er geen kleurverschil ontstaat tussen tanden en kiezen. U kunt er echter ook voor kiezen om een deel van uw tanden en kiezen te laten bleken, om te besparen op de kosten voor een bleekbehandeling. Bij een bleekbehandeling heeft u doorgaans de keuze uit een breed scala aan kleuren, zodat u uw gebit een natuurlijke uitstraling kunt geven. Te witte tanden zijn vaak niet mooi, waardoor men kiest voor een iets doffere kleur. Een tandarts kan u hierover adviseren.

Vergoeding voor een bleekbehandeling

Het bleken van uw tanden wordt niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. U dient daarom een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, als u niet zelf op wilt draaien voor de kosten van de bleekbehandeling. Het is aan te raden om vooraf verschillende tandartsverzekering met elkaar te vergelijken, om te voorkomen dat uw maandelijkse premie te hoog wordt.

Wees u ervan bewust dat niet iedere aanvullende tandartsverzekering de kosten voor een bleekbehandeling dekt. Lees de dekkingsvoorwaarden van een tandartsverzekering goed door, om onverwachts hoge kosten te vermijden.

Bron: Tandarts Tilburg

Interessante andere posts

Leave a Comment