Uncategorized

De pijnstiller Saridon

posted by admin juli 11, 2017 0 comments

Saridon werkt als een pijnstiller. Het bevat Paracetamol, Propyfenazon en Coffeïne. Propyfenazon werkt ontstekingsremmend, verstilt pijn en verlaagt koorts. Ook Paracetamol verlaagt koorts en verstilt pijn. Coffeïne werkt opwekkend en versterkt het pijnstillend effect.

Men gebruikt deze medicijn bij migraine, hoofdpijn, menstruatieklachten, verkoudheid, keelpijn, spierpijn, gewrichtspijn, bijholteontsteking en griep.

De medicijn is te krijgen als tabletten en poeders. De tabletten moeten met een glas water ingenomen worden en de poeders moeten eerst in een glas water omgeroerd en daarna gedronken worden. De medicijn mag op een lege maag en ook tijdens het eten ingenomen worden. alleen werkt Saridon eerder op een lege maag.

Saridon kan best voor wat bijwerkingen zorgen en deze kunnen best bij een aantal mensen voorkomen. Men kan last krijgen van buikpijn, misselijkheid, diarree, darmontsteking. Als je last hebt van slokdarmontsteking, kunnen de klachten erger worden. Bijwerkingen die zelden voorkomen zijn: draaierigheid, huiduitslag, slapeloosheid, hartkloppingen, maag- of darmzweer en onrust. Als u een bloedstollingsziekte heeft, is er kans op meer bloedingen.

Er is ook kans dat men afhankelijk kan worden van Saridon. Mensen die het vaak tegen hoofdpijn gebruiken, gaan het moeten gebruiken voor hoofdpijn die ontstaat wanneer ze juist geen gebruik maken van de medicijn.

Als men last heeft van bijwerkingen zoals draaierigheid en duizeligheid, moet men beter geen autorijden. Als men alcohol met deze medicijn gebruikt, is er kans dat men eerder last gaat krijgen van maagklachten.

Vrouwen die zwanger zijn mogen deze medicijn niet gebruiken, omdat het Propyfenazon bevat. Dit onderdeel is schadelijk voor zwangere vrouwen. Het mag vooral niet na de 7e maand van zwangerschap ingenomen worden.

Interessante andere posts

Leave a Comment