Ziekten

Verander je levenswijze om psoriasis te verminderen

posted by admin oktober 4, 2017 0 comments

Psoriasis is een ontzettend vervelende aandoening om mee te leven. Het hindert je in het uitvoeren van alledaagse bezigheden en hierdoor kan werken moeilijk worden. Er is niet een bepaald type medicijn voor waardoor alle klachten als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Maar wat wel mogelijk is, is om de klachten super erg te verminderen, dit kan door middel van een psoriasis dieet. Door middel van bepaalde voedingsmiddelen of juist door het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen kan uw psoriasis erg afnemen. Laten we dus eens kijken hoe dit dieet er uit ziet!

 

psoriasis

  1. Psoriasis ziet er vaak uit als een rode geïrriteerde huid, de huid kan vervellen en er kunnen allerlei bultjes gevormd worden. Deze plek kan gaan jeuken of irriteren, dit is natuurlijk erg vervelend. Vaak komen ze voor op de knieën of op de ellenbogen, maar ze kunnen ook op de buik of onderrug voorkomen. Het eerste wat je aan je dieet kunt veranderen is de hoeveelheid gluten. Als je gevoelig bent voor gluten kun je hier sneller psoriasis van krijgen, dit wil je dus niet. Pas dus op met de hoeveelheid gluten. Maar dit is helemaal niet altijd het geval, in veel gevallen is het iets heel anders dan gluten. Het is belangrijk om goede vetten te eten door de dag heen, deze zorgen dat je hormoonbalans goed blijft en dit werkt effectief. Eet ook eens wat meer bessen, deze zijn namelijk ontstekingsremmend. Ook groene groentes en nootjes zijn erg goed om toe te voegen in uw dagelijkse voedingspatroon. De antioxidanten en goede vetten kunnen erg effectief zijn tegen uw psoriasis.
  2. Wat je daarnaast kunt doen is kijken of alles binnen in je buik in orde is. In sommige gevallen zit er een infectie in de buik of zit er een ophoping van bacteriën je darmen. Dit valt nog wel zelf op te lossen, je kunt langsgaan bij de huisarts. Hij kan je een middeltje voorschrijven wat tegen de infectie werkt.
  3. Een andere methode om psoriasis te verminderen is door de goede supplementen te gebruiken, Vitamine D en Visolie blijken erg goed te werken tegen de uitslag en irritatie van psoriasis. Deze zijn overal op internet wel te verkrijgen en ze kunnen effectief werken, neem dus zeker eens een kijkje. Neem wel niet de goedkoopste versies. Tussen supplementen zijn nog altijd kwaliteitsverschillen.
  4. Vermijd witte suiker. Witte suiker is niet gelijk de suiker die we in de natuur vinden. De geraffineerde suiker is ontdaan van alle gezonde vitaminen waardoor het verwerken van suiker net meer van die vitaminen vergt. Hierdoor kunnen mensen lijden aan een vitaminetekort wanneer ze er teveel van eten.
  5. Vermijd rood vlees. Het zou eveneens een negatieve invloed hebben op psoriasis althans bij sommige patiënten. Nu het verteren van vlees zorgt sowieso voor meer afvalstoffen die moeten weggevoerd worden dan wanneer men enkel plantaardig voedsel zou benutten. Aan jou dus de keuze.

Regelmatig sporten is ook een goede aanrader voor de behandeling van psoriasis. Bewegen werkt tegen de infectie en dit is precies wat je wilt. Je hoeft je niet helemaal dood te trainen, af en toe is genoeg. Pak dus weer je hardloopschoenen uit de kast en ga eens een blokje om rennen.

Ademhalingstechnieken blijken volgens onderzoek ook effectief tegen psoriasis. Het cortisol in je lichaam wordt hiermee verlaagd, dit is je stresshormoon. Dit geldt ook voor een goede nachtrust.

Zorg dus dat je per dag ongeveer 8 uur slaap krijgt, dit is het beste wat je kan hebben voor het verminderen van je psoriasis. Ben je jouw psoriasis ook helemaal beu? Wil je wel eens normaal door het leven kunnen? Voeg deze tips dan toe aan je dagelijks leven en test het eens uit.

Interessante andere posts

Leave a Comment