Zwangerschap

Verhoog je kans op een zwangerschap

posted by Yvonne januari 17, 2017 0 comments
wieg

Voor sommige stelletjes is het nog best een probleem om zwanger te raken. Dit kan te maken hebben met de hormonen, de voortplantingsorganen of andere factoren. Dit kan een erg vervelend probleem heeft die ook psychisch veel los kan maken. Daarom doen stelletjes er soms ook alles aan om alsnog samen een kindje te maken. Vele dromen er namelijk van om de kraamtijd in te gaan en een kindje op te voeden. Wij hebben enkele tips gevonden die de kans op een zwangerschap zouden moeten verhogen.

Lach meer!

Oxford University heeft een onderzoek gedaan, waaruit bleek dat vrouwen met een hoge hoeveelheid van het enzym alfa-amylase in hun lichaam hadden, wel 12% minder kans hadden op een zwangerschap. Dit stofje komt vrij bij stress. Het is te vinden in je speeksel en breekt suiker af. Door te lachen, kan je dit stofje weren waardoor je uiteindelijk dus een hogere kans hebt op zwangerschap. Bestrijd dus stress en ga lachend door het leven!

Denk aan je houding

Het standje dat je in bed aanneemt, heeft ook invloed in de kans dat je zwanger wordt. Verder komt hier niks spannends bij kijken. De missionarishouding geeft namelijk een iets grotere kans op zwangerschap. Dit standje is gunstig, omdat het vrouwelijke geslachtsdeel een beetje naar beneden is gericht. Hierdoor kan het sperma makkelijker de baarmoederhals ingaan. Vergeet dus al die andere ingewikkelde houdingen en hou het simpel. Wil je zeker weten dat de zaadjes een kans krijgen? Blijf dan na de seks met een kussentje onder je kont op bed liggen, zodat je met zwaartekracht een beetje helpt.

Hoe is je cyclus?

Iets dat je zeker in de gaten moet houden, is je cyclus. Veel vrouwen gebruiken momenteel ‘de pil’ om juist niet zwanger te worden. Je lichaam is hier nu aan gewend en je hebt door dit hormoon geen natuurlijke cyclus en eisprong meer. Zorg dus dat je tijdig met anticonceptie stopt om te weten wat je lichaam doet. Met apps of een kalender kan je precies bijhouden wanneer en hoe lang je ongesteld bent. Het kan zijn dat je cyclus wat langer of korter duurt dan de standaard 28 dagen. Door dit bij te houden, weet je precies wanneer je eisprong is en wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Eet de juiste producten

Voor en rond de eisprong kun je zorgen voor een betere vruchtbaarheid door het eten van de juiste gezonde producten. Er zijn hele onderzoeken naar wanneer je het beste welk product kan eten. Zo kan je het beste bruine rijst, bonen, noten, zaden en linzen eten. Tijdens je menstruatie is het een aanrader om voedsel te eten die rijk is in ijzer, vitamine B en vitamine C. Gezien je bloed verliest, is het aanvullen van ijzer zeker geen slecht idee. Dit kun je doen door het eten van o.a. rood vlees, spinazie, schaaldieren en bonen. De Vitamine C zorgt dat je het ijzer beter opneemt (citrusvruchten, rode paprika en bessen). De vitamine B zorgt voor energie en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen (rundvlees, volkorenproducten, gevogelte, eieren, melkproducten).

Tijdens de vruchtbare periode zijn vitamine B en C belangrijk voor een goede hormoonverhouding. En vitamine D voor je immuunsysteem.

Als je de hormoonpiek hebt (het teken van je lichaam om naar de eisprong te gaan) is bèta caroteen belangrijk. Dit haal je uit o.a. boerenkool, wortelen, spinazie en aardappel.

Interessante andere posts

Leave a Comment