Hulpdiensten

Ogen laseren in Nederland

posted by admin mei 30, 2022 0 comments
eye-g7367daa7f_1920

Wanneer jij het gevoel hebt dat je zicht minder wordt of vertroebelt, dan kan het laten laseren van je ogen een goede manier zijn om dit tegen te gaan en zelfs te verbeteren. Het grote voordeel is, dat wanneer jij je ogen laat laseren, je als alles meezit geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Bij het laten laseren van je ogen, wordt er als het ware een correctie uitgevoerd aan de bolling van je oog of ogen. Op deze manier zal de lichtinval op netvlies weer zijn zoals het hoort, waardoor je zicht verbetert.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer je je ogen wilt laten laseren, dan doe je dit doorgaans om je zicht te verbeteren. Je ogen laseren kan op een aantal verschillende manieren. Wel is iedere behandeling in principe gelijk qua uitkomst. De bolling van je oog wordt door middel van deze behandeling gecorrigeerd, waardoor je naderhand een stuk scherper kunt zien. Het grote voordeel, is dat een bril of contactlenzen na een behandeling vaak voorgoed verleden tijd zijn.

Hoe veilig is het?

Een veelgestelde vraag als het gaat om het laten laseren van onze ogen, is of het wel volledig veilig is. Uiteraard kleven er aan iedere ingreep risico’s. Toch zijn de risico’s als het gaat om het laten laseren van onze ogen minimaal. Toch is het met de huidige technieken bijna onmogelijk dat er complicaties optreden. Heb je toch enige twijfel of het laten laseren van jouw ogen wel veilig is? Dan is het verstandig dat je eerst in gesprek gaat met een oogarts om je exact uit te laten leggen hoe het proces in z’n werk gaat en welke eventuele risico’s eraan kleven.

Wat zijn de kosten

Wanneer je slecht zicht hebt doordat je bijvoorbeeld een vertroebeling in je ogen hebt, dan kan het laten laseren van je ogen uitkomst bieden. De kosten voor een behandeling, zijn wanneer je enkel beschikt over een basisverzekering volledig voor eigen rekening. Heb je een aanvullende verzekering, dan zullen een deel van de kosten kunnen worden vergoed. De kosten voor het laten laseren van je ogen liggen tussen de 1.200 en 2.000 euro per oog.

Interessante andere posts

Leave a Comment