Uncategorized

Dekking van de zorgverzekering

posted by Andre juli 19, 2016 0 comments
220807

Voor jongeren tot 18 jaar worden de kosten voor het merendeel van de tandartsbehandelingen vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Ouderen dienen deze kosten zelf te betalen! Er heerst volgens een tandarts Nijmegen veel onduidelijkheid over de dekking van zorgverzekeringen voor tandartskosten. Als gevolg hiervan lopen patiënten jaarlijks al snel enkele tientallen euro’s mis. Hoe bent u momenteel verzekerd voor behandelingen bij de tandarts? Op internet vindt u verschillende handige vergelijkingstools, waarmee het vergelijken van tandartsverzekeringen heel eenvoudig wordt. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier gedekt bent voor tandartskosten en niet meer betaalt dan noodzakelijk is in uw geval.

Een aanvullende tandartsverzekering

Naast uw basiszorgverzekering kunt u verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Met een aanvullende verzekering betaalt u maandelijks een hogere premie, maar wordt ook uw dekking bij medische kosten uitgebreid. Een van deze aanvullende verzekeringen is een aanvullende tandartsverzekering, waarmee de kosten van een groot aantal tandartsbehandelingen vergoed worden. Doordat de kosten voor de meeste tandartsbehandelingen bij jongeren tot 18 jaar vergoed worden vanuit de basisverzekering, is het voor deze groep niet aantrekkelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Voor volwassenen ligt dit anders, al geldt ook voor volwassenen dat het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering niet per definitie voordelig is. Wanneer u bijvoorbeeld eens per twee jaar een gaatje moet laten vullen, kan een aanvullende tandartsverzekering vaak niet uit. De kosten voor de totale premie over twee jaar tijd zijn dan groter, dan de kosten voor het vullen van de gaatjes.

Verzekeringen met elkaar vergelijken

Het is sterk aan te raden om bij het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekeringen een online vergelijking uit te voeren. Vaak is het voldoende om de gemiddelde tandartskosten over de afgelopen jaren in te vullen, waarna de vergelijkingstool de goedkoopste tandartsverzekering voor u bepaalt.

Nadat u de goedkoopste tandartsverzekering gevonden heeft, is het sterk aan te raden om de dekking van deze verzekering zelf na te lopen. Dekt de verzekering inderdaad alle kosten, of dient u alsnog een deel van de tandartsbehandelingen zelf te betalen?

Interessante andere posts

Leave a Comment