Uncategorized

Dingen om op te letten na het bleken van tanden

posted by admin maart 30, 2022 0 comments
shahin-khalaji-g0dmz4c0v98-unsplash

Steeds meer mensen zoeken tanden bleken in Nijmegen. Ze willen dat hun tanden witter worden en er prettig uitzien door deze service. Er zijn veel tandheelkundige klinieken die het bleken van tanden aanbieden en die zeer betaalbaar zijn. Het bleken van tanden is een proces of behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van bleekproducten zoals bleekmiddelen. Bleekmiddelen hebben meestal waterstofperoxide en carbamideperoxide en borh maakt de kleur van je tanden minder en dus je tanden helderder. Voordat je besluit je tanden te laten bleken, dien je eerst een tandarts te raadplegen. Het is omdat niet alle methoden werken en voor iedereen toepasbaar is. Het is beter om zeker te zijn dan uiteindelijk te lijden. Als je tanden bleken ondergaat, zijn er dingen waar je op moet letten.

 

Vier dingen om te onthouden na het bleken van tanden

Na het bleken van je tanden, raadt de tandarts aan om enkele activiteiten te vermijden die schadelijk kunnen zijn voor je tanden. De eerste is het drinken van gekleurde vloeistoffen of dranken. Het is inclusief koffie, thee en vruchtensappen. Je moet ook bier, frisdrank en rode wijn vermijden. Al deze dranken kunnen vlekken op je tanden veroorzaken vanwege hun kunstmatige kleuren. Het tweede waar je op moet letten, is het vermijden van het eten van voedsel dat vlekken maakt. Dit zijn die voedingsmiddelen die te vettig en gekleurd zijn. Deze voedingsmiddelen kunnen het glazuur op je tanden beschadigen en je tanden ernstig verkleuren. Het derde ding om te onthouden is om het gebruik van gekleurde mondhygiƫne producten te vermijden. Je moet stoppen met het gebruik van tandheelkundige producten zoals mondwater en tandpasta. Die producten die in kleuren zoals blauw, rood of oranje worden geleverd, kunnen je tanden opnieuw verkleuren. Je kunt in plaats daarvan kiezen voor witte of lichtgekleurde producten. Ten slotte moet je stoppen met het gebruik van tabaksproducten. Sigaretten en kauwtabak kunnen ernstige vlekken op je tanden veroorzaken.

 

Wat mag je eten of drinken na het bleken van je tanden?

Je hoeft je geen zorgen te maken, want je kunt na het proces nog steeds een grote verscheidenheid aan voedsel eten en drinken. Je kunt een yoghurt en witte rijst eten. Je kunt ook ongekleurd vroeger genieten van kip, en tofu. Evenzo ben je vrij om ’s ochtends havermout, eiwit en aardappelen te eten. Zorg ervoor dat je die gekleurde voedingsmiddelen die vlekken op je witte parel tanden kunnen veroorzaken, vermijdt. Deze gekleurde producten, vooral de kunstmatige, zijn zeer schadelijk voor je tanden. Je moet altijd je eten en drinken plannen na het bleken van je tanden.

Interessante andere posts

Leave a Comment