Uncategorized

Is een oorlelcorrectie geschikt voor mij?

posted by admin augustus 30, 2017 0 comments

Wanneer je niet tevreden bent over de stand van je oren is het te overwegen om een oorcorrectie te laten uitvoeren. Maar het kan ook zijn dat je niet de stand van je oren, maar juist je oorlel wil laten aanpassen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en je oorlel kan snel beschadigen.

Oorlelcorrectie na uitgescheurde oorlel

Vrijwel alle oorlelcorrecties worden verricht na het gebruik van oorbellen. Het kan namelijk vrij eenvoudig gebeuren dat het gaatje in je oor uitscheurt. Hierdoor kan de oorlel zich opsplitsen in twee losse stukjes, wat voor de meeste mensen uiteraard geen gewenste look is.

Maar het kan ook voorkomen dat je in de loop der jaren steeds grotere gaten in je oorlellen hebt laten zetten, aangezien dit de laatste tien jaar een modetrend is. Steeds meer personen zie je met gigantische gaten in hun oor. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar in veel gevallen zie je mensen op een latere leeftijd spijt krijgen van hun beslissing. Ook in dit geval kan een oorlelcorrectie een perfecte uitkomst bieden.

Een snelle een eenvoudige ingreep

Het voordeel van een oorlelcorrectie is namelijk dat dit in vrijwel alle gevallen een zeer simpele ingreep betreft. Zo duurt het slechts een half uurtje en bestaat de ingreep uit een enkel sneetje en het dichtnaaien van de wond die daardoor ontstaan is.

Tevens vindt de ingreep plaatst onder plaatselijke narcose, dus kun je gewoon dezelfde dag nog met de auto wegrijden, zonder moeilijk gedoe met overnachtingen. Het is wel belangrijk om te weten dat er altijd een heel klein hechtinkje zichtbaar zal blijven zijn in de vorm van een klein littekentje.

Mocht jij dus overwegen om een oorlelcorrectie te laten verrichten dan zul je met deze informatie een stuk geinformeerder je beslissing kunnen maken.

Op https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/chirurgisch/oorlelcorrectie kun je meer lezen over de ingreep en de precieze kosten.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment