Uncategorized

Is uw werkplaats steriel en in het bezit van ultrasoon reinigers?

posted by Wesley januari 12, 2017 0 comments
ultrasoon-reiniger-ultrasoon-bad

Wanneer je werkt met bijvoorbeeld voorwerpen of gereedschap wat steriel en schoon dient te zijn? Dan is het niet verstandig om het voorwerp te plaatsen in een ultrasoon bad. In dit bad vindt de ultrasoon reiniging plaats. Dit is een volledig nauwkeurige reinigingstechniek die gebruik maakt van een vloeistof en geluidsgolven. Het is verstandig om in elke werkplaats een of meerdere ultrasoon reinigers te plaatsen, aangezien het een ontzettend makkelijke en tijdbesparende manier van reinigen is. Daarnaast is de reiniging zo grondig dat je dit niet zou kunnen realiseren op een andere manier.

Het gebruiken van de ultrasoon reiniger

De reiniging die uiteindelijk in een ultrasoon bad ontstaat gebeurd dus aan de hand van geluidsgolven. Deze golven zijn voor de mens niet waarneembaar, maar worden door wel door het ultrasoon middel gestuurd. Deze golven creëren trillingen die vervolgens duizenden luchtbelletjes creëren die vervolgens imploderen door de geluidsgolven die ze tegenkomen. Het gevolg hiervan is dat er sterke kleine stromingen ontstaan in het ultrasoon middel. Dit functioneert als het ware als een borstel die al het vuil en viezigheid verwijderd tot op de meest moeilijk bereikbare plaatsen. Dit gebeurd allemaal zonder dat er beschadigingen op het voorwerp optreden, aangezien er alleen gebruik wordt gemaakt van een ultrasoon vloeistof. Een ultrasoon reiniger is een aanwinst voor elke omgeving waar men vaak voorwerpen grondig moet reinigen en zeker wanneer deze voorwerpen lastig schoon te maken zijn. Dit wil zeggen, moeilijke hoekjes en randjes.

Ultrasoon reiniger: de voordelen

Het gebruiken van een ultrasoon reiniger heeft een aantal belangrijke voordelen vergeleken met een handmatige reiniging:

  • Vloeistof bereikt elke plek: De stromingen in het ultrasoon middel zijn ontzettend krachtig en zorgen ervoor dat daadwerkelijk elk plekje bereikt wordt.
  • Geen beschadigingen: Doordat er alleen gebruik gemaakt wordt van een ultrasoon middel kan het product geen krassen of beschadigingen oplopen.
  • Hoge snelheid van de reiniging: De snelheid en het gemak van de reiniging is ook zeker een belangrijk voordeel van het toepassen van de ultrasoon reiniger. Het voorwerp kan nog zo moeilijk ogen om schoon te maken, de ultrasoon reiniger is met elk voorwerp even snel klaar. Daarnaast doet de machine al het werk en hoef je zelf niet actief bij de reiniging aanwezig te zijn.

Dit alles maakt de ultrasoon reiniger een substantiële tijdsbesparing en zeker wanneer de werkplaats periodiek moeilijke voorwerpen grondig moet reinigen.

Interessante andere posts

Leave a Comment