Uncategorized

Een bril, contactlenzen of toch ooglaseren?

posted by admin mei 1, 2018 0 comments

Een heel groot deel van de Nederlanders heeft een hulpmiddel nodig om goed te kunnen zien. Vooral op oudere leeftijd kun je er vaak niet meer aan ontkomen. Als je niet meer zo goed ziet, heb je natuurlijk de keuze tussen een bril, lenzen, of om je ogen te laten laseren bij bijvoorbeeld Eyescan. Het is heel begrijpelijk als je deze keuze niet meteen kan maken, daarom zetten we in dit artikel de voordelen van deze hulpmiddelen op een rijtje.

 

Bril

Je kunt het als een voordeel of juist als een nadeel zien dat een bril zichtbaar is. Sommige mensen vinden het niet leuk voor hun uiterlijk om een bril te dragen, terwijl je het juist ook kan zien als een fashion item. Een opticien kan je helpen bij het kiezen van een mooi montuur wat goed past bij je gezichtsvorm. Ook is het belangrijk dat de kleur van het montuur bij je huidskleur en haarkleur past. Laat dus ook controleren of je een warme of juist een koele huidskleur hebt. Verder zijn er tegenwoordig hele mooie, lichte monturen verkrijgbaar. Hierdoor is een bril zeker niet meer onprettig om te dragen. Bovendien is de prijs van een bril vaak eenmalig. In vergelijking met lenzen is een bril dus meestal iets goedkoper. Ook zet je een bril heel snel op en af, terwijl het iets langer duurt om contactlenzen in en uit te doen.

 

Contactlenzen

Een van de voordelen van contactlenzen ten opzichte van een bril is het feit dat je geen last hebt van beslagen glazen. Niets is zo vervelend als in de winter in een warm huis binnenkomen en meteen niks meer kunnen zien door de damp op je bril. Met lenzen heb je hier geen last van! Bovendien kun je zonder problemen sporten met lenzen, waar dat met een bril vaak niet het geval is. Kijk je soms tegen de randen van je montuur? Met contactlenzen heb je hier geen last van. En voor sommige mensen is het een voordeel dat contactlenzen niet zichtbaar zijn voor anderen.

 

Ooglaseren bij Eyescan

Ten slotte kun je je ogen laten laseren. Je gezichtsvermogen wordt volledig hersteld wanneer je kiest voor een ooglaserbehandeling. Voor mensen die jarenlang met een bril hebben rondgelopen kan dit een ware verlossing zijn. Een bril is niet handig met sporten, en lenzen kosten tijd om hygiƫnisch in en uit te doen. Als je je ogen hebt laten laseren, heb je hier geen last meer van. Maakt u zich zorgen of dit ooglaseren wel goed gaat? De kwaliteit van deze behandeling is de laatste tijd sterk verbeterd en bij sommige klinieken ben je verzekerd van een goed zichtresultaat. Je kunt je ogen bijvoorbeeld laten laseren bij Eyescan.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment