Uncategorized

Waarom we meer stil moeten staan bij onze uitvaart

posted by admin september 23, 2019 0 comments

medizorgplus

Er heerst vaak nog een groot taboe op praten over de dood. Onderwerpen rondom een uitvaart worden dan ook gemeden. Toch kan het nooit kwaad om je wensen met betrekking tot de uitvaart kenbaar te maken. Dit kan zowel jou als je dierbaren enigszins rust bieden. Hoe pak je dit dan het beste aan? We geven hieronder een kort overzicht.

Je sluit het niet zomaar af
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering komt tegenwoordig veel meer kijken. De uitvaartbranche is volop in ontwikkeling en er zijn allerlei nieuwe dingen waaruit je kunt kiezen. Nieuwe technologische ontwikkelingen doen hun intrede en maatschappelijke thema’s spelen ook een rol. Dit maakt dat uitvaartverzekeringen steeds meer onderling van elkaar kunnen verschillen. Wat de één aanbiedt hoeft niet langer bij een andere uitvaartverzekering aanwezig te zijn. Een uitvaartverzekering vergelijken met andere partijen is daarom belangrijk, voordat je een daadwerkelijke keuze maakt.

Technologische ontwikkelingen
De wereld constant en ook de uitvaartbranche moet hierop inspelen. Zo kun je tegenwoordig de gehele uitvaart laten filmen, indien dit een wens is. Dit is onder meer relevant voor mensen die dierbaren in het buitenland hebben zitten. Het kan voorkomen dat zij niet zomaar naar Nederland kunnen komen voor de uitvaart. Doordat de uitvaart via een livestream is te kijken, kunnen zij toch nog een onderdeel ervan zijn. Daarnaast is het nu ook mogelijk om een grafsteen te kopen met een daarin verwerkt videoscherm. Op dit videoscherm kunnen dia shows worden weergegeven met verscheidene foto’s of zelfs filmpjes. Je kunt nu een veel groter spectrum aan wensen hebben.

Centrale maatschappelijke thema’s
Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in onze samenleving. We willen milieubewust zijn. Deze trend wordt ook opgepakt door de uitvaartbranche. Zo kun je tegenwoordig vragen om biologisch eten op te dienen tijdens de dienst. Daarnaast is een milieuvriendelijke kist tegenwoordig ook een optie. Bovendien worden mensen hun persoonlijke wensen niet milieuvriendelijker, de uitvaartorganisaties worden ook verplicht om milieuvriendelijker te werk te gaan. Er wordt tegenwoordig via andere technieken gecremeerd, omdat dit minder schadelijke stoffen vrij laat komen.

Bovendien is de wereld een stuk individualistischer geworden. Het is dan ook niet gek dat bij een uitvaart de persoon steeds meer centraal staat. Uitvaartverzekeringen komen dus steeds meer los van het sociaal geaccepteerde stramien en de wensen van het individu worden meer verwezenlijkt. Uitvaarttradities worden hiermee onder de loep genomen en we zien verscheidene culturen en religies terugkomen. Een uitvaartverzekering dekt nu daarom veel meer verschillende soorten uitvaartdiensten.

Interessante andere posts

Leave a Comment