Zorg

Hoe ga je het best om met tegenslagen

posted by admin januari 16, 2023 0 comments
2f627b8c-e083-4f2a-939b-1bc2a31d3b69

Bepaalde tegenslagen in het leven, zoals een scheiding aanvragen, kunnen een enorm effect hebben op je leven en op je mentale gezondheid. Lees hier een aantal tips over manieren waarop je met deze tegenslagen om kunt gaan! 

Blijf bij jezelf na een scheiding aanvragen

Na een emotioneel heftige gebeurtenis zoals een scheiding aanvragen gaan mensen vaak de schuld van deze gebeurtenis bij zichzelf zoeken. Daarbij vergeten ze nogal eens dat sommige dingen simpelweg gebeuren, zonder dat er daarachter een diepere oorzaak te vinden is. Zelfs als jij de oorzaak bent van een bepaalde gebeurtenis hoeft dat nog niet te betekenen dat jij hier schuldig aan bent, noch dat je iets had kunnen veranderen in de situatie. Daarom is het van belang dat je in jezelf blijft geloven na deze gebeurtenis, en dus niet op zoek gaat naar radicale veranderingen die de vermeende fout zouden kunnen oplossen. Zelfs als je verandering ambieert is een snelle en radicale omslag bijna nooit de oplossing! 

Neem de tijd en ruimte om er mee om te gaan

Ook is het van groot belang dat je na een tegenslag de tijd en ruimte neemt om dit te verwerken en om het een plekje te geven. Net zoals bij fysiek letsel moeten het lichaam en de geest na mentaal letsel ook goed tot rust komen. Door stoïcijns door te gaan met je leven en door net te doen alsof er niets gebeurt is vererger je het probleem alleen maar, en je zult dan ook zien dat dit na verloop van tijd alleen maar voor meer ellende zorgt. Daarom is het van belang om tijd voor jezelf te nemen, ook als dat betekent dat je bepaalde aspecten van je leven (zoals de liefde of je werk) tijdelijk op een lager pitje moeten staan. 

Ga op zoek naar oplossingen

Voor bepaalde tegenslagen geldt dat er ook na het nieuws nog een hoop moet gebeuren voordat je het helemaal af kunt sluiten. Zo moet je na een scheiding nog een aantal zaken regelen voordat je je ex voor de laatste keer hoeft te zien. Het is een goed idee om in dit soort gevallen snel actie te ondernemen (natuurlijk wel wanneer jij het idee hebt dat je er klaar voor bent), zodat het verwerken hierna snel kan beginnen. In het geval van een scheiding kan het bijvoorbeeld goed helpen om een mediator zoals https://zorgelooschscheiden.nl/ hierbij te betrekken! Zo heb je de ellende het snelst weer achter de rug.

Interessante andere posts

Leave a Comment