dieet

Op een natuurlijke wijze afvallen met het Paleo dieet

posted by admin januari 10, 2018 0 comments

Tijdens het Paleo dieet ga je weer terug naar het tijdperk van de jagers en verzamelaars. Al de bewerkte producten laat je zo veel als mogelijk staan en je maakt gebruik van natuurlijke producten. Om je maaltijden te bereiden kan je gebruik maken van fruit, noten, vlees en groentes. Ons lichaam is namelijk niet gemaakt om de grote hoeveelheid vetten en koolhydraten die we op dit moment gebruiken te verteren.

Voordelen van het Paleo dieet

Iedereen heeft andere ervaringen als het gaat om een Paleo dieet. Je zal merken dat je lekkerder in je vel zit en je meer energie krijgt. Naast meer energie heeft het Paleo dieet ook andere voordelen zoals:

  • Als je gezond eet krijg je nooit teveel binnen, het tellen van calorieën zal niet nodig zijn. Je krijgt voldoende eiwitten binnen.
  • Aan het begin is het lastig om een gezonde levensstijl aan te nemen. Na verloop van tijd zal dit steeds makkelijker gaan en heb je helemaal geen behoefte meer aan ongezonde producten
  • In het verleden hadden de mensen ook geen beschikking over een auto of vervoersmiddelen. Je zal merken dat bewegen veel makkelijker gaat en je daar ook voldoende energie voor hebt.
  • Ongezonde vetten worden niet door het lichaam opgenomen maar opgeslagen in je lichaam. Alle voedingstoffen die je tijdens het Paleo dieet tot je neemt zullen opgenomen en gebruikt worden.
  • Je kan met het Paleo dieet gezond afvallen. Tijdens dit dieet gebruik je namelijk natuurlijke producten. De hoeveelheid koolhydraten die je binnen krijgt zal een stuk minder zijn. Dit zal er voor zorgen dat je eigenlijk vanzelf al vet gaat verbruiken. Als je dit dieet voor langere tijd volhoud zal je lichaam vanzelf slank worden.

Dag beginnen met Paleo ontbijt

Begin je dag altijd met een stevig ontbijt. Als je de dag goed begint zal je minder snel behoefte hebben aan tussendoortjes. In veel Paleo ontbijt recepten wordt gebruik gemaakt van eieren. Door groentes en vlees te gebruiken kan je heel veel variëren. Niet iedereen heeft de energie om in de ochtend een uitgebreid ontbijt te maken. Wil je toch graag beginnen met een stevig ontbijt? Maak een smoothie van amandelmelk en fruit of groente. Zo heb je een stevig ontbijt maar ben je wel snel klaar.

Tussendoortjes voor het Paleo dieet

Eigenlijk zijn de tussendoortjes die je tijdens het Paleo dieet kan eten heel eenvoudig. Zo kan je gebruik maken van een handje noten of een stuk fruit.

Lunch tijdens het Paleo dieet

Probeer tijdens de lunch niet voor een zware maaltijd te kiezen. Dit zal namelijk voor een flinke middagdip zorgen. Maak bijvoorbeeld een salade van sla, kip en noten.

Paleo diner

Tijdens het volgen van het Paleo dieet komt honger lijden niet ter sprake. Met gebruik van vis of vlees en verschillende groentes kan je heerlijke maaltijden bereiden.

Er zijn verschillende recepten boeken die ingesteld zijn op het volgen van het Paleo dieet. Je kan goed gebruik maken van het kookboek 101 Paleo recepten. In dit boek vind je recepten die geschikt zijn voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. In dit recepten boek wordt gebruik gemaakt van producten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Tevens bevat het Paleo dieet veel eiwitten, wat helpt bij het afvallen.

Ervaringen van het Paleo dieet

Wil je graag overtollige kilo’s kwijt raken? Er zijn verschillende diëten die je kan volgen om een aantal kilo’s kwijt te raken. Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat de werking van het Paleo dieet niet alleen geschikt is om af te vallen maar het heeft ook een goede invloed bij mensen die last hebben van allergieën. Door deze gezonde levensstijl aan te nemen zullen de klachten verminderen.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment