Voeding

Koolhydraatarm dieet volgen met deze groenten

posted by admin oktober 16, 2017 0 comments

Ben jij gek op groenten? Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen om af te gaan vallen? Weet dan dat je met groenten heel veel kanten op kan.
De basis van een goed koolhydraatarm dieet is dat je minder koolhydraten eet. In plaats daarvan zoek je naar gerechten met veel eiwitten en onverzadigde vetten.
In dit artikel zetten we een vijftal groenten centraal die je heel goed kunnen helpen bij het afvallen. We omschrijven waarom deze groenten zo effectief zijn en hoeveel effect je ermee kunt behalen.

Courgette
In een courgette zit maar 7 gram aan koolhydraten. Ze zijn dus echt heel goed in te passen in een koolhydraatarm dieet. Wat je ook moet weten over de courgette is dat er heel veel vitaminen B en C in zitten. Daarnaast bevat courgette kalium en ook mangaan.
Je kan een courgette goed gebruiken als hoofdonderdeel van een maaltijd. De courgette is uitzonderlijk flexibel. Je kunt hem stoven, koken en grillen, maar ook gewoon in stukjes snijden en bakken.

Bloemkool
Bloemkool is grof van opzet en kun je dus inzetten als hoofdonderwerp van een maaltijd. Er zitten veel vitaminen C in en daarnaast is bloemkool rijk aan calcium. Je kunt bloemkool gebruiken als hoofdonderwerp, maar ook als bijgerecht. Veel mensen vinden het lekker om partjes bloemkool als bijgerecht te kunnen wegprikken. Wanneer je het lekker vindt kun je zelfs bloemkool op een pizza leggen. Zoek naar een goed koolhydraatarm recept voor een koolhydraatarme pizzabodem voor je hier aan begint!
Zelfs couscous en rijst zijn met bloemkool redelijk goed na te bootsen. Door een bloemkool voor het koken te verkruimelen (eerst met de hand en daarna met de keukenmachine) krijg je een korrelige substantie die je prima kan koken en als alternatief voor koolhydraatrijke rijst en couscous kan gebruiken!

Broccoli
Niet iedereen is gecharmeerd van broccoli. Op zich wel jammer, want er zitten veel goede stoffen voor je lichaam in broccoli. Vitamine C is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd. Daarnaast zitten er vezels in broccoli die weer goed helpen bij je stofwisseling.
Als je broccoli wil gebruiken, kun je eigenlijk alle kanten op. Je kan het als hoofdgerecht gebruiken, maar ook als bijgerecht. Tot slot is broccoli prima te gebruiken in een groene smoothie. Je kunt dan een heerlijke smoothie maken op basis van broccoli. Lekker met spinazie en kiwi, bijvoorbeeld.

Tomaten
Tomaten zijn gezonde producten. Er zitten vitamines in, maar ook magnesium en kalium. Tot slot zorgt tomaat voor een frisse adem. Als product is tomaat goed te gebruiken. Je kunt natuurlijk een tomaat zo uit de hand eten, maar ook in pasta’s gebruiken of zelfs pureren. De tomaat is dan ook bijna niet weg te denken uit de koolhydraatarme keuken.

Paprika
Tot slot is er nog paprika. Een groente die je vaak als stoplicht kan kopen in de supermarkt. Groen, oranje en rood. Het maakt niet uit welke van de drie je neemt. Paprika is gezond en perfect passend binnen een koolhydraatarm dieet. Er zitten veel vezels en antioxidanten in paprika’s en bovendien levert paprika een goede bron van vitamine C.
Je kunt paprika vooral gebruiken als bijgerecht. Lekker rauw in reepjes gesneden of als gebakken product over vlees heen. Je kunt er een soort van paprikasausjes van maken dat je zeker zal bevallen.

Samenvatting
Wil je afvallen met koolhydraatarme recepten? Groenten kan heel nuttig zijn. In dit artikel stelden we je vijf groenten voor waarvan je zoveel mag eten als je lekker vindt. Ze zijn arm in koolhydraten en zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Wat dat betreft zijn ze een toevoeging voor een koolhydraatarm dieet en kunnen ze je dus heel goed helpen bij het afvallen.

Interessante andere posts

Leave a Comment