Zorg

Wat is sportfysiotherapie?

posted by admin maart 21, 2017 0 comments
5694461506_72aa91d2bf_z

Elke amateur- of professionele sporter komt weleens blessures tegen. Dit kan zijn omdat je te veel hebt gesport, een gedeelte van je lichaam overbelast is, of omdat je een blessure hebt opgelopen. Sportfysiotherapie kan je helpen hier zo snel mogelijk overheen te komen. Dit kan ook met alternatieve trainingsschema’s, zodat je je conditie niet verliest, maar wel aan je herstel werkt. Wat maakt sportfysiotherapie anders dan andere soorten fysiotherapie?

De nadruk ligt op beweging
Veel mensen die sportfysiotherapie nodig hebben, hebben dit doordat ze een bepaald gewricht op spier hebben overbelast. Dit heeft veel te maken met de manier waarop jij zelf beweegt. Het kan zijn dat je een blessure hebt gekregen, omdat je dit verkeerd doet. Een sportfysiotherapeut snapt dit en kan dit corrigeren door middel van een behandelplan.

Welke therapieën zijn er?
Elke blessure en elke persoon is anders en daarom zijn er verscheidene manieren waarop een klacht kan worden behandeld. Natuurlijk zijn er bepaalde oefenprogramma’s die je krijgt en zal je een aangepast trainingsschema moeten handhaven, maar daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van krachttraining, shockwave, braces, tape of cryotherapie. De bedoeling is altijd dat er een herstel bereikt wordt en het liefste tot het niveau dat je had voordat je in therapie moest. Daarom is deskundige sport fysiotherapie ook zo essentieel voor professionele spelers die met sporten hun brood verdienen.

Waar kan een sportfysiotherapeut je bij helpen?
Heb je klachten in bijvoorbeeld je gewrichten (knie, enkel, elle boog), heb je schade opgedaan aan je kruisbanden of meniscus, heb je rugklachten, schouderklachten, hardloopklachten of een werparm? Dan kun je bij de sportfysiotherapeut terecht voor behandeling. Maar ook als je graag advies wilt over blessurepreventie, het kiezen van een sport en de juiste kledij of een begeleiding van je programma kun je de hulp inschakelen van een sporttherapeut. Maak dus een afspraak en verbeter je prestaties met behulp van de juiste therapie.

Interessante andere posts

Leave a Comment