Zorg

Coaching voor ieder die persoonlijke ontwikkeling serieus neemt

posted by admin april 20, 2022 0 comments
a1

Je wilt misschien graag wat zelfverzekerder zijn in jouw privéleven of op werk. Of je wilt graag beter om leren gaan met stress of je wilt graag een second opinion wanneer je van plan bent om een levensveranderende keuze te maken dan kan je coaching goed gebruiken.

Coaching is er voor ieder die op zoek is naar een professionele vorm van begeleiding, naar iemand die je stap voor stap kan helpen om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk niveau of op beroepsniveau. Daarnaast zijn er nog andere klachten en redenen om naar een life coach te gaan. In veel gevallen gaan mensen er heen om hun stress- of burn-outklachten te verlagen, andere zoeken naar werk en willen daar hulp bij. In sommige gevallen is de balans tussen werk en privé verstoord, willen mensen assertief worden en hun grenzen beter stellen of wil men wat zachtaardiger naar zichzelf of naar anderen worden. Ben je op zoek naar een professional die je kan helpen met je persoonlijke ontwikkeling? Dan staat Counselor Vermeeren voor je klaar om je te helpen met het zetten van de nodige stappen.

Wat ook niet vergeten dient te worden is dat de betekenis die coaching voor mensen heeft door de jaren heen is veranderd. Vroeger betekende het dat je groot probleem had wanneer je een coach bezocht. Nu is het al lange tijd niet iets meer waarvoor je je hoeft te schamen. Sterker nog vandaag de dag is het zelfs een symbool van status geworden. Wanneer je nu naar een coach gaat betekent het dat je open staat om jezelf verder te ontwikkelen, iets wat je veel minder snel afgaat als je alles op eigen houtje probeert te doen. Het is nu een duidelijk signaal naar anderen toe dat je juist ambitieus bent en geen tijd wilt verdoen.

Professionele coaching voor je persoonlijke ontwikkeling

Een professionele coach kan je op verschillende manieren helpen in je ontwikkeling. Je probeert samen met begeleiding antwoorden te krijgen op de initiële vragen waarmee je bij de coach in de eerste plaats hebt aangeklopt. Dat zijn vragen als hoe je assertiever wordt, hoe je je tegen stress kan weren en hoe je jouw talenten het beste kunt toepassen. Op die wijze ben je minder tijd kwijt met het maken van belangrijke keuzes.

Om te zien wat een coach doet kan je eerst ook kijken naar wat zo’n professional niet doet. Je krijgt misschien de indruk dat de begeleider voor jou bepaalt wat je moet doen of dat deze persoon de oplossingen bedenkt voor de problemen die je bij hem of haar hebt neergelegd. Maar dat is niet het geval. Een coach zal helpt met je meedenken en houdt je een spiegel voor, maar de daadwerkelijke oplossing zal je zelf mee komen. Er wordt vooral uit jouw innerlijk gehaald wat er al in zit en niet zozeer dat jou van buitenaf iets wordt opgelegd wat er nooit is geweest. De coach helpt je als het ware een vertaler die jouw gedachten interpreteert zodat het voor jouzelf duidelijk is wat je precies wilt en welke oplossingen bij jou passen. De begeleider geeft je de steun in de rug die je nodig hebt om sneller stappen te kunnen maken, maar de stappen zet je allemaal zelf.

Interessante andere posts

Leave a Comment