Zorg

Het maximale uit je zorgverzekering halen

posted by Claudia januari 4, 2017 0 comments
geld

Een nieuw jaar, een nieuwe zorgverzekering. In de laatste weken van het jaar heeft men weer aanpassingen aan hun zorgverzekering kunnen doen, of zelfs kunnen wisselen van zorgverzekeraar. Deze nieuwe polissen gaan vanaf 1 januari in. Iedere maand betaal je er veel geld aan, maar lang niet iedereen haalt het maximale uit hun verzekering. Hier volgen een aantal tips, die er volgens Poliskompas.nl voor zorgen dat jij het maximale uit je zorgverzekering haalt.

Dieetadvies

Een nieuw jaar, en dus nieuwe goede voornemens. Is afvallen ook één van jouw goede voornemens? Het is niet altijd even makkelijk, en daarom kun je vanuit de basisverzekering per jaar 3 uur gebruik maken van de adviezen van een diëtist. Ben jij dus op zoek naar hulp en begeleiding bij het afvallen? Dieetadvies is er voor iedereen.

Stoppen met roken

Ieder jaar proberen vele Nederlanders weer te stoppen met roken. Helaas is niet iedere poging even succesvol en vallen velen terug in deze oude gewoonte. Je zorgverzekering kan je kosteloos helpen bij het stoppen met roken, wist je dat? Vanuit de Nederlandse overheid wil men zo veel mogelijk mensen helpen bij het stoppen, om zo snel mogelijk van alle ziektes af te komen die roken met zich mee brengt. Daarom krijgt iedereen vanuit de basisverzekering, 1 keer per jaar ondersteuning bij het stoppen met roken. Dit programma ondersteunt onder andere begeleiding en medicatie.

Zorg in het buitenland

Iedereen gaat wel eens op vakantie, en sluit soms een reisverzekering af. Maar is dat wel echt nodig? Ben je niet oververzekerd? Men gaat er vaak van uit dat je voor spoedeisende hulp een reisverzekering nodig hebt, maar dit wordt gewoon vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk dus voordat jij een reisverzekering afsluit, wat de dekking is en waar je voor gaat betalen, want wellicht heb jij aan je basisverzekering genoeg!

Interessante andere posts

Leave a Comment