Zorg

Wat is liposuctie?

posted by admin mei 30, 2022 0 comments
man-g15829a332_1920

Voor de meeste mensen is het geen onbekende term, maar niet iedereen weet wat het precies inhoudt. Onder liposuctie verstaan we de techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dat weefsel weg te zuigen. De medische benaming is liposculpture. De term liposuctie bestaat uit de woorden suctie, voor het onderhuids wegzuigen en lipo, dat staat voor abnormale vetophoping.

Die abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Ze worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze specifieke plaatsen. Op de rest van het lichaam is de vetlaag normaal. Vetophopingen komen vooral voor bij mensen die er aanleg voor hebben.

 

Eisen voor een liposuctie?

Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is. Deze is door de vetophoping in eerste instantie wat uitgerekt, maar het is belangrijk dat deze na de behandeling ook weer terug moet kunnen veren.

 Wanneer dat niet zou gebeuren is er na de liposuctiebehandeling ook nog een plastische chirurgische behandeling nodig om de overtollige huid te verwijderen. Een groot nadeel hiervan is dat er vaak littekens achterblijven.

 

Wanneer kun je liposuctie toepassen?

In algemene zin kun je zeggen dat liposuctie geschikt is als je de contouren van je lichaam wilt verbeteren. Het is niet geschikt om overgewicht te behandelen. Daarvoor zul je andere stappen moeten ondernemen, zoals bewegen en gezonde voeding. Het kan wel een mooie afronding van zijn van een afvaltraject. Wanneer je bijvoorbeeld veel gewicht bent verloren, kunnen de laatste restjes vet met liposuctie worden weggehaald.

 

Liposuctie behandeling met plaatselijke verdoving

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de klassieke liposuctie en de moderne liposuctie. De moderne vorm is over het algemeen veel minder pijnlijk. Het kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden en je herstelt meestal behoorlijk snel. Na de behandeling krijg je een drukpak of drukband. Dat is zodat de opperhuid goed tegen de onderste huidlagen gedrukt wordt. Na een paar weken kan dat af en begin je je nieuwe vorm te zien. Na ongeveer zes maanden is dat definitief. Belangrijk is gewoon dat je na de operatie bewust eet en drinkt en voldoende beweegt. Dan heb je het meest rendement en het langst plezier van je ingreep.

Interessante andere posts

Leave a Comment