Uncategorized

Met deze bedrukte items zet je de zorgsector in het zonnetje

posted by admin juli 1, 2021 0 comments
photo-1612277794960-b45e89e37843

Het afgelopen coronajaar is zwaar geweest voor de zorgsector. Daarom verdienen patiënten die langer moesten wachten op een ingreep een extra verzetje. En vergeet ook de hardwerkende zorgmedewerkers niet in het zonnetje te zetten. In deze blog lees je met welke bedrukte relatiegeschenken je zowel patiënten als zorgmedewerkers een warm hart toedraagt.

Stressballen

Doordat ingrepen of operaties zijn uitgesteld door de coronasituatie, kan het zijn dat de spanning zich heeft opgebouwd bij een patiënt. Vooral wanneer iemand tijdens een operatie niet geheel onder narcose is. Onderzoekers van de universiteit van Surrey in Engeland deden onderzoek naar de vermindering van spanning tijdens een operatie. De oplossing? Knijpen in een stressbal. Uit het onderzoek bleek namelijk dat de angstgevoelens voor achttien procent verminderde en dat de patiënten tweeëntwintig procent minder pijn ervaarde. De conclusie uit het onderzoek is dus dat je met een gemakkelijke en goedkope techniek stress kunt verminderen. Zorg dus dat je een patiënt met spanning een stressbal geeft die hij of zij later ook kan gebruiken. Want als een stressbal hen door de operatie heen helpt, komt het ook van pas bij andere momenten dat deze persoon gespannen is. Zo geef je iemand een geruststellend aandenken.

Activity tracker

Ben je op zoek naar een sportief cadeau voor medewerkers die werkzaam zijn in de zorgsector? Kies er dan voor om een gadget te bedrukken. Een activity tracker is een gadget in de vorm van een digitaal polsbandje waarmee je je hartslag, slaapritme, het aantal stappen en je stresslevel kunt meten. Zo krijgen medewerkers meer inzicht in hoe ze bewegen, slapen en hoe ze in hun vel zitten. Hebben medewerkers vaak te maken met stressvolle situaties? Geef ze dan een activity tracker waarmee je ademhalingsoefeningen kan doen. Op die manier kunnen ze, al is het maar een minuut, tot rust komen en hun ademhaling reguleren.

Bedrukt fruit

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor zowel patiënten als medewerkers. Als zorgorganisatie wil je laten zien dat je dat belangrijk vindt. Dit kun je extra benadrukken tijdens de Dag van de Zorg of de Week van de Zorg. Deel bijvoorbeeld gratis fruit uit aan aan je patiënten of collega’s bij de receptie. Maak deze gezonde give-aways nog specialer door deze te bedrukken met een boodschap. Nu zul je misschien denken, fruit bedrukken, hoe kan dat gezond zijn? Nou, dat zit zo. De witte inkt is eetbaar, getest en goed bevonden door officiële instanties. Het bedrukken van een peer of appel met een logo of een boodschap is dus volledig veilig.

Waterfles met fruitinfuser

Naast voldoende bewegen, goed in je vel zitten en gezond eten, is voldoende water drinken ook bijzonder belangrijk wanneer je werkzaam bent in de zorg of wanneer je patiënt bent.  Door water te drinken, zorg je er namelijk voor dat voedingsstoffen cellen bereiken en dat afvalstoffen worden afgebroken. Om deze processen in gang te zetten, moet je gemiddeld  1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Dat is nog best een uitdaging. Er zijn gedurende de dag namelijk talloze dingen die je afleiden waardoor je vergeet water te drinken. Gelukkig is er een manier bedacht waarmee water drinken lekkerder en leuker wordt: een waterfles met fruitinfuser. Door deze fles te gebruiken, is water drinken niet langer standaard meer. Je kunt

de fles namelijk vullen met vers fruit waardoor het water een andere twist krijgt. Zo blijft gedurende de dag de drempel laag om water te drinken. 

Interessante andere posts

Leave a Comment