Uncategorized

Voedingssupplementen, een dagelijkse vulling van de voeding

posted by Thomas mei 10, 2016 0 comments
Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen, deze neemt u in na het eten en de supplementen komen vaak voor in de vorm van capsules, pillen of poeders. In de supplementen zitten stoffen vitamines en mineralen die helpen bij de versterking van de botten en de lichamelijke groei. Het klopt dat dit ook in onze voeding zit, maar dit is een extra of als u er te weinig van binnenkrijgt. Door de jaren er heen zijn er veel ongezonde stoffen in ons eten toegevoegd, hierdoor eten wij veel minder gezond dan we denken. Heeft u een tekort aan voedingsstoffen dan is het belangrijk dat u voedingssupplementen inneemt.

Wat zijn voedingssupplementen nou echt?

Vaak kunt u ze wel kopen in een drogisterij, de voedingssupplementen. Maar wat zijn het nou en war dienen ze nou echt voor? Ze bestaan uit mineralen, bioactieve stoffen of vitamines. Mineralen zijn vitale stoffen die van zeer belang zijn voor u lichaamsontwikkeling. Mineralen komen vaak voor in etenswaren als: groente en vleeswaren. Gemiddeld moet een mens 2,4 gram mineralen binnenkrijgen. Heeft u deze aantallen niet, dan is het wellicht een optie om te kiezen voor een voedingssupplement. Bioactieve stoffen zijn stoffen zoals: calcium, jodium en zink, deze stoffen komen vaak voor in capsules. Vitamines zijn net als de bioactieve en mineralen gezonde stoffen. Vitamines zorgen voor de juiste lichaamsontwikkeling en het is weer goed voor de gezondheid.

Al deze stoffen zijn gecontroleerd en goedgekeurd, waardoor ze geen schadelijke stoffen bevatten.

Verschillende soorten vitamines


Er zijn verschillende soorten vitaminen, die elk voor een ander deel van het lichaam goed is.

Vitamine A is goed voor de groei van het lichaam, ook is het goed voor de huid, haar en nagels.

Vitamine B Zijn veel kleine vitamines die samen zorgen voor een goed zenuwstelsel en de lichaamsontwikkeling.

Vitamine C is goed voor het in stand houden van de weerstand en de opname van ijzer.

Vitamine D is goed voor de opname van calcium uit de voeding en het zorgt voor sterke lichaamsbotten.

Vitamine E is een vitamine die de cellen, weefsels en bloedbaan beschermt. Deze vitaminen komen vaak voor in olie, dieetproducten, brood en noten.

Natuurlijk moet u naast de voedingssupplementen ook gezond eten en leven. Tip; een avondje joggen kan nooit verkeerd zijn!

Interessante andere posts

Leave a Comment