Zorg

Tanden bleken

posted by admin mei 9, 2017 0 comments
4882792196_9b4b407ebe_o

Tanden bleken, veel mensen denken er tegenwoordig aan. Als kind hebben we de mooiste, witte tanden. Gedurende de jaren verandert dit langzaam en verkleuren de tanden geleidelijk door het consumeren van verschillende producten en door verschillende andere invloeden. Tegenwoordig is het bleken van je tanden de normaalste zaak van de wereld en kun je gemakkelijk om informatie en hulp vragen bij je tandarts of de tandartspraktijk in Breda, of via het internet. Het bleken van de tanden is geen invasieve behandeling en je behoudt je tanden, en de structuur daarvan, gewoon zoals ze zijn. Want wie wil er nu niet voor de dag komen met een prachtige glimlach?

Oorzaak van verkleuring

De oorzaak ligt, zoals al is gezegd, in het consumeren van verschillende producten: koffie, thee, alcohol (voornamelijk rode wijn), eten met veel kleurstoffen en rook als je rookt. Daarnaast kunnen diverse medicijnen invloed hebben op de verkleuring van je tanden. Ouderdom, is een andere factor die ervoor zorgt dat je gebit een donkerdere kleur krijgt. Iets waar iedereen mee te maken krijgt, vroeg of laat. Als laatste, niet te vergeten, adequate mondzorg draagt bij aan voorkoming van verkleuring.

Behandelingen

De tanden kunnen gebleekt worden met behandelingen die van buitenaf werken, met behandelingen die van binnenuit werken en er is een nieuw lasertechniek. Ten eerste kan de tandarts bleekgel gebruiken. Het tandvlees wordt beschermd met een lapje of door er een gel op aan te brengen. De tanden en kiezen worden droog gelegd en de tandarts brengt de bleekgel aan. Deze gel moet een tijd inwerken en dit proces kan versneld worden door het gebruik van een laserlamp. Ten tweede kan de tandarts een soort van gipsafdruk maken van je gebit. Er wordt een kunststof lepel gemaakt die je thuis vult met de bleekgel en een aantal uren in je mond houdt. Resultaat is te verwachten na een tot vier weken. Ten derde kan er gebleekt worden van binnenuit. Dit kan alleen na een wortelkanaalbehandeling. De tandarts brengt een pasta met bleekmiddel aan in de dode tand. Hij sluit de tand af met een tijdelijke vulling. In de daaropvolgende dagen zal de tand stapje voor stapje lichter worden. Deze behandeling kan een aantal keren herhaald worden. Zodra het gewenste resultaat is bereikt, wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling. Als laatste optie bestaat er een nieuwe lasertechniek. Er wordt een gel aangebracht op de tanden die geactiveerd wordt met een laser. Na een uur zijn de tanden gebleekt en nabehandeling is niet nodig, tenzij er sprake is van ernstige verkleuring.

Resultaat

De tanden zijn mooi wit en je hebt weer een mooie glimlach. Helaas is het wel zo dat met de meeste behandelingen de verkleuring in de loop van de jaren terugkomt. Extra risico hierbij zijn de oorzaken die hierboven genoemd worden. Je kunt het ook bijhouden door een keer per maand de tanden te bleken. Je tanden bleken in Breda kan bij de professionals van Van Turenhout.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment