Zorg

Op zoek naar een goede fysiotherapeut

posted by admin februari 22, 2017 0 comments
11637291_1df563150b_z

Ben je op zoek naar een goede fysiotherapeut? Dan kan het de moeite waard zijn om eens verder te lezen. Want waar moet je in de zoektocht naar een fysio goed op letten? En wat zijn de beste tips om uiteindelijk ook de beste therapeut te vinden? Vaak krijg je vanuit een huisarts een vrijbrief om te zoeken naar een geschikte persoon om jou te helpen met je behandeling. Het maakt dan dus niet uit naar welke je precies toe stapt. Je kunt zelfs zelf op een therapeut afstappen als je vraagt om hulp. Met andere woorden, er wordt niet voor jou gekozen, dit moet je helemaal zelf doen.

Vraag in je omgeving

In de zoektocht naar een goede fysio kan het de moeite waard zijn om eens om je heen te vragen of mensen gebruik hebben gemaakt van dezelfde dienst. Op die manier kan je er op relatief gemakkelijke wijze achter komen welke fysiotherapeuten aan te raden zijn en welke niet. Je kunt eventueel vragen naar de specialisaties van sommige therapeuten, maar dit is iets wat je ook in het gesprek met de therapeut kan gaan bespreken of desnoods op de website van de therapeut kan vinden. Verder zijn er nog diverse websites waarop verschillende fysiotherapeuten in een bepaalde regio gebundeld worden. Een mooi voorbeeld van een dergelijke site is fysio-haarlem.com.

Zorgkaart

Een andere manier om er achter te komen of een fysiotherapeut geschikt is en prettig in de omgeving is, is via internet. Op internet zijn er voldoende recensiewebsites zoals Zorgkaart die in kaart brengen waar je op prettige wijze behandeld wordt. Er wordt een recensie gegeven over de fysio zelf, over de locatie, over de behandelwijzen, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangegeven op de website. Zo zijn er nog allerlei andere voorbeelden te bedenken van bepaalde zaken waar de mening gegeven wordt. Het is natuurlijk niet goed om je zomaar te laten leiden door recensies van anderen in de keuze voor een therapeut, maar het kan je wel een goed beeld geven van wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten als je een therapeut gaat zoeken. Probeer mensen te vinden met soortgelijke klachten als jij hebt om vervolgens daar een geschikte therapeut bij te vinden.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment