Uncategorized

Bekijk eens de sensorische informatieverwerking bij Fortior

posted by admin januari 18, 2023 0 comments
dbbcd023-c92c-4cf1-88e5-bc193d67d613

Sensorische informatieverwerking is het proces waarbij onze hersenen informatie verwerken die door onze zintuigen is opgevangen. Onze zintuigen, zoals het zicht, gehoor, reuk, smaak en aanraking, sturen informatie naar onze hersenen waar het wordt verwerkt en geïnterpreteerd.

De sensorische informatieverwerking begint met de receptie van informatie door de zintuigen. De informatie die wordt opgevangen door de zintuigen, wordt dan verwerkt en geanalyseerd door de hersenen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten informatie verwerking: de onmiddellijke verwerking, hierbij wordt er direct een reactie gegeven op de waargenomen informatie en de vertraagde verwerking, hierbij wordt de informatie eerst opgeslagen en later verwerkt.

In de hersenen, wordt de informatie vervolgens verwerkt en geïnterpreteerd. Dit gebeurt in verschillende hersengebieden die zijn gespecialiseerd in de verwerking van specifieke soorten informatie. Bijvoorbeeld, de primaire visuele cortex is verantwoordelijk voor de verwerking van beeldinformatie, terwijl de auditieve cortex verantwoordelijk is voor de verwerking van geluidsinformatie.

De sensorische informatie verwerking is essentieel voor ons vermogen om te navigeren in onze omgeving en om te reageren op de dingen om ons heen.

Het heeft ook effect op de manier waarop we leren, onthouden en communiceren. problemen met sensorische informatie verwerking kunnen leiden tot symptomen zoals concentratie- en leerproblemen, hyper- of hyposensitiviteit, en moeilijkheid met motorische coördinatie.

Wat doet Fortior?

Fortior helpt mensen die een stoornis hebben. Het kunnen mensen zijn met een verstandelijke handicap, maar ook kinderen die leiden aan een hechtingsstoornis. Fortior organiseert trainingen voor kinderen. Ook doet men dat voor kinderen die een bindingsangst hebben. Voor een hechtingsprobleem kind scholing is belangrijk. Het kind wordt heropgevoed door de kinderen het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben in het dagelijkse leven. Ze zullen hun begeleider gaan vertrouwen en zien als een persoon waar ze tegenop gaan kijken. De docenten en begeleiders die bij Fortior werken zijn speciaal opgeleid en kunnen de kinderen met een bindingsangst op de juiste manier begeleiden. Zo’n begeleiding hebben dergelijke kinderen nodig. Ze moeten gaan begrijpen dat niet alle ouderen slecht zijn, maar dat ze juist willen helpen. Daar gaat natuurlijk een periode overheen, maar uiteindelijk zal het kind met een hechtingsstoornis er vanaf raken.

 

 

Interessante andere posts

Leave a Comment