Uncategorized

Waarom inloopbaden zo populair zijn in de zorgbranche

posted by admin juni 22, 2022 0 comments
bad

Je hebt er vast weleens van gehoord; een inloopbad. Zeker als je in de zorg werkt, zul je deze benaming goed kennen en hier wellicht veelvuldig gebruik van maken. Veel mensen die zorg nodig hebben of ouder zijn, kunnen baat hebben bij een inloopbad, aangezien het baden zijn waar je zo in kunt lopen. Zo kunnen mensen die slecht ter been zijn en niet meer in een normaal bad kunnen stappen, toch geniet van een welverdiend bad. Hieronder meer informatie over waarom inloopbaden zo populair zijn in de zorgbranche.

Inloopbaden

Inloopbaden zijn dus baden waar je zo in kunt lopen, in plaats van dat er over een rand heen gestapt dient te worden, hierdoor worden inloopbaden erg veel in de zorg gebruikt. De deur is op zo’n manier afgesloten dat er geen water uit het bad kan lekken, zodat er veilig genoten kan worden van een bad. Let er echter wel op dat het bad pas wordt gevuld als de persoon zich al in het bad bevindt, aangezien de deur uiteraard niet meer open kan als er water in loopt. Een inloopbad beschikt vaak over een horizontale deur, die open geklapt kan worden. Deze badsoort is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Het meest voorkomende inloopbad is een standaard recht bad of een bad in een L-vorm. Kijk bijvoorbeeld een naar de inloopbaden van Sani Assist

Instapbaden

Naast inloopbaden zijn er ook nog instapbaden verkrijgbaar. Het enige verschil tussen een instapbad en een inloopbad is het feit dat bij een instapbad de deur verticaal open gaat, zodat mensen nog makkelijker het bad in kunnen stappen. Zo kunnen mensen die in een rolstoel zitten ook genieten van een heerlijk bad. Vaak zijn deze instapbaden namelijk gemaakt om te zitten. Ook worden deze baden vaak geleverd met een stoel die ingeklapt kan worden, ideaal dus! De inloop- en instapbaden van Sani Assist zijn van topkwaliteit en worden veelvuldig gebruikt in de zorgbranche.

Interessante andere posts

Leave a Comment