Uncategorized

De bevalling in Amsterdam

posted by admin januari 18, 2023 0 comments
155247fe-5952-4c7f-8bff-0454510a8040

 

Bevallen Amsterdam doet u, door de verloskundige te bellen. Als de eerste weeën zich aankondigen, staan ze snel voor u klaar. Er worden wat medische controles uitgevoerd, zoals het meten van de bloeddruk en het controleren van de ontsluiting. Het is bij de bevalling van een eerste baby redelijk normaal, dat alles wat langer duurt. Het tweede kind komt meestal iets sneller. Er zal telkens om de twee uur een controle plaatsvinden, om de ontsluiting in de gaten te houden. Bij veel pijn, kunt u altijd kiezen voor pijnbestrijding, zoals een ruggenprik. Hiervoor wordt de gynaecoloog ingeschakeld. Bij de verloskundigenpraktijk worden de wensen tijdens de bevalling, altijd persoonlijk met u besproken. De verloskundige kan u op basis van uw medische situatie, passend adviseren. De een zal liever thuis bevallen en de ander in het ziekenhuis. Soms is het eenmaal nodig om in het ziekenhuis te bevallen, vanwege de veiligheid voor moeder en kind.

Pretecho maken in Amsterdam

Een pretecho Amsterdam, ook wel foetale echografie genoemd, is een medische techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven om beelden te maken van de foetus in de baarmoeder. Dit wordt vaak gedaan tijdens de zwangerschap om de gezondheid van de foetus te controleren en om de groei en ontwikkeling van de foetus te volgen.

Er zijn twee soorten pretecho’s: de transvaginale echografie en de abdominale echografie. Bij een transvaginale echografie wordt een transducer, een dunne staaf, in de vagina ingebracht. Bij een abdominale echografie wordt de transducer op de buik van de moeder geplaatst. Beide technieken gebruiken geluidsgolven om beelden van de foetus te maken.

Tijdens de pretecho worden verschillende aspecten van de foetus bekeken, zoals de grootte, de hartactiviteit, de bloedstroom, het aantal foetussen, de placenta en vruchtwater. Dit kan informatie geven over de gezondheid van de foetus en eventuele afwijkingen of problemen.

Informatie over verloskundige

Verloskundigen zijn professionele zorgverleners die zich specifiek richten op de gezondheidszorg van zwangere vrouwen, tijdens de zwangerschap, bevalling en postpartum periode. Ze werken onder verantwoordelijkheid van een arts, en zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van de gezondheid van de moeder en de foetus, en begeleiden de bevalling.

Verloskundigen zijn gespecialiseerd in de zorg voor zwangere vrouwen, en hebben daarom kennis van alle aspecten van de zwangerschap, van de beginnende zwangerschap tot de bevalling en postpartum periode. Ze verrichten onderzoeken, zoals het meten van de bloeddruk en het wegen van de moeder, en het meten van de groei en de hartactiviteit van de foetus. Zij geven ook advies en begeleiding over gezonde voeding, beweging en andere gezondheidsgerelateerde aspecten. klik hier voor meer verloskundige info.

 

 

Interessante andere posts

Leave a Comment