Uncategorized

Zorgverzekering vergelijken

posted by admin februari 6, 2017 0 comments
16265638069_a7726fa5d7_z

Aan het einde van elk kalenderjaar is een run op de zorgverzekeringen. Alle aanbieden dienen in die periode hun nieuwe polissen, tarieven en voorwaarden te publiceren. Deze polissen veranderen per zorgverzekeraar en hebben puur te maken met de voorwaarden binnen een polis. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de volgende punten:

  • Is er sprake van een aanvullende verzekering?
  • Indien er sprake is van een aanvullende verzekering; wat valt hieronder?
  • Hoeveel fysiobehandelingen heb je?
  • Hoe zit het qua lenzen/brillen?
  • Ben je vrij in je zorgkeuze of moet je naar voorgeselecteerde ziekenhuizen?
  • Welk tandartspakket neem je?

Bovenstaande punten zijn een kleine opsomming van de vele voorwaarden. Door de gigantische hoeveelheid van voorwaarden is het ietwat lastig om een makkelijk vergelijk te maken. Een zorgverzekering waarbij je vrije zorgkeuze hebt is in de basis al heel lastig te vergelijken met een verzekering waarbij de verzekeraar de ziekenhuis geselecteerd heeft. Voor het vergelijken van verzekeringen kan je daarom het beste de tools op het internet raadplegen. Op het internet zijn enkele grote spelers die de zorgverzekeringen voor jou met elkaar vergelijken. Hierbij is natuurlijk het prijs element ook een grote rol.

Tarieven

Elke zorgverzekeraar kan haar eigen tarieven hanteren. Dit resulteert in een groot verschil qua tarief tussen de verschillende verzekeraars. Temeer doordat de tarieven voor een zorgverzekering te beïnvloeden zijn door jou zelf. Als je bijvoorbeeld een hoger eigen risico neemt, valt je maandelijkse tarief fors lager uit. Als je geen aanvullend pakket kiest, betaal je in feite alleen het basistarief. Bij een aanvullend pakket kan het tarief echter met enkele tientjes stijgen. Het is daarom per individu noodzakelijk om te kijken naar de beste keuze. Deze beste keuze wordt, in de meeste gevallen, voor een groot deel bepaald door de prijs. Zorgverzekeringen vergelijken loont dus!

Interessante andere posts

Leave a Comment