Zorg

Waarom is een haartransplantatie voor mannen zo populair?

posted by admin mei 30, 2022 0 comments
adult-gec6f02750_1920

Tegenwoordig is wordt het steeds normaler dat we iets doen aan ons uiterlijk. Niet alleen onze tanden en lippen zijn ontzettend populair, maar ook zijn haarimplantaten een ingreep die we steeds vaker voorbij zien komen. Voor bij mannen, is het de laatste jaren een ware trend geworden. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat er zelfs mannen zijn, waarbij het verlies van haar heeft geleid tot psychische problemen. Daarnaast is je haar natuurlijk ook voor een groot deel bepalend hoe je er uitziet. Kortom, voldoende redenen waarom je als man kiest voor het laten uitvoeren van een haartransplantatie.

Geestelijke gezondheid

Veel mannen kampen met psychische problemen naarmate ze kalende zijn. Vaak heerst er een ontzettend taboe en worden er met enige regelmaat de nodige grappen gemaakt. Vooral onderling onder vrienden, zie je vaak dat er bij inhammen en een kale kruin grappen worden gemaakt, die door degene die kalende is als zeer vervelend kunnen worden ervaren. Doordat je haar voor een groot deel bepaald hoe je uiterlijk er uit ziet, is het dus niet zo heel gek dat het je geestelijk raakt. Gelukkig is dit door het laten uitvoeren van haartransplantatie te verhelpen.

Hoe werkt het?

Wil jij een haartransplantatie laten uitvoeren, maar wil je graag eerst weten hoe dit exact in z’n werk gaat? Dan is het goed even rustig verder te lezen. Allereerst is het belangrijk te weten, dat bij een haartransplantatie uitsluitend gebruikt wordt gemaakt van je eigen haarzakjes. Deze haarzakjes worden vervolgens uit het zogeheten ‘donorgebied’ gehaald en vervolgens teruggeplaatst op de plek waar jij last hebt van kale plekken op je hoofd. Dit wordt per behandeling gedaan met circa 1.000 tot 1.200 donor zakjes. Wat betekent, dat wanneer het om een groter gebied gaat, het vaak om meerdere behandelingen gaat.

Na de behandeling

Wanneer de eerste behandeling is afgerond, kan het ongeveer tot vier maanden duren alvorens er uiteindelijk de eerste haartje uit groeien. Deze haartjes zullen nog niet direct van dezelfde kwaliteit zijn als je andere haar. Dit kan tot nog wel een jaar duren, alvorens je haar volledig op volle sterkte is zoals je normaliter bent gewend.

Interessante andere posts

Leave a Comment