Uncategorized

Wat zijn logopedie oefeningen die je thuis kunt doen?

posted by admin januari 16, 2023 0 comments
d1630774-b37b-42a1-9f7c-56404decd91a

Door middel van logopedie oefeningen is het mogelijk om thuis te oefenen wanneer het nodig nieuwe dingen te leren als het aankomt op communicatievormen, je kan hierbij denken aan de manieren van communiceren door middel van schrijven, lezen en taal. Bij een logopedist kan je terecht wanneer je zelf hulp bij nodig hebt of wanneer je kind bijvoorbeeld hier hulp bij nodig heeft. Klik hier wanneer je meer informatie wilt of dat je je kind bijvoorbeeld wilt aanmelden. Naast dat een vakspecialist iemand hierbij kan helpen, kan je door middel van oefeningen hier thuis zelf ook aan werken. 

De verschillende communicatievormen 

Om logopedie oefeningen goed te kunnen begrijpen is het altijd handig om helder te hebben waar logopedie je mee kan helpen. Communiceren is best een algemeen begrip maar het duidt wel het doel ervan aan en dit is contact leggen door een bepaalde boodschap over te brengen op een of meerdere personen. Dit kan worden gedaan op een bewuste manier maar ook op een onbewuste manier dus dat betekent dat je een boodschap overbrengt door middel van een gezichtsuitdrukking waar je je op dat moment niet bewust van bent. Maar wanneer jij een presentatie gaat houden door middel van spraak is dit een bewuste vorm van communiceren. 

Thuis oefenen is belangrijk

Wanneer je zelf of je kind hulp krijgt van een logopedist. Dus is een onderdeel van de ondersteuning dat de persoon die hulp krijgt thuis gaat oefenen, dit zorgt er namelijk voor dat de vaardigheden die ontwikkelt moeten worden ook daadwerkelijk in het eigen dagelijks leven worden beoefend en dus die vaardigheden ook steeds krachtiger kunnen worden want daar zorgt oefenen voor. Logopedist Hendrik-Ido-Ambacht is een logopedist die werkzaam is in de omgeving Ridderkerk en waar je dus gepaste hulp van kunt ontvangen.

 

Passende oefeningen zijn belangrijk

De logopedie oefeningen die je moet doen thuis kan je mee krijgen van de logopedist maar je kan ook zelf bepaalde oefeningen doen om hierin te oefenen. Dit zijn een paar oefeningen die je zou zelf thuis zou kunnen uitvoeren. Wel is het erg belangrijk dat je oefeningen doet die van toepassing zijn op de dingen die iemand persoonlijk moet ontwikkelen, daarom is het verstandig om dit te overleggen met een logopedist en die kan je ook altijd verwijzen naar passende oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.

Interessante andere posts

Leave a Comment