ZiektenZorg

De spirituele en geestelijke gezondheidsvoordelen van paddo’s

posted by admin februari 28, 2017 0 comments
8082755835_1256852921_z

De mens heeft al millennia lang geëxperimenteerd met de hallucinogene eigenschappen van sommige paddenstoelen. In feite kan het eerste voedsel dat werd geproduceerd door mensen een geestverruimende stof zijn geweest – mede. Sommige wetenschappers geloven dat de eerste mensen dit maakten door een bijenkorf te plaatsen en dan een paar dagen te wachten totdat er een heerlijke alcoholische substantie ontstaat. Vele culturen zijn zelfs van mening dat alcohol een geschenk uit de hemel is, waardoor mensen diepere niveaus van verbinding kunnen vinden.

Paddenstoelen door de geschiedenis heen

Archeologen hebben bewijs gevonden dat culturen over de hele wereld met behulp van paddenstoelen heilige rituelen uitvoerden. In feite is er een grotschildering, met daarop psychedelische paddenstoelen, gevonden die teruggaat tot 5000 v.Chr. Deze grotschildering werd gevonden op het Tassili-plateau in het noorden van Algerije.

In de duizenden jaren daarna hebben mensen wereldwijd met behulp van psychedelische paddenstoelen rituelen ontwikkeld voor hallucinogene doeleinden. De Azteken in Mexico gebruiken al duizenden jaren de hallucinogene paddenstoelen, terwijl stammen in Siberië al lange tijd gebruikmaken van een andere soort paddenstoel – het gebruik van paddo’s kan zelfs gekoppeld worden aan het begin van de mythe rondom de Kerstman. De documentaire die werd gemaakt over deze geschiedenis heet “The Pharmacratic Inquisitie.”

In het Westen hebben psychedelische middelen ook een belangrijke rol gespeeld. De filosofen van het oude Griekenland voerden jaarlijks een ritueel uit waarbij een paddenstoelendrankje werd gedronken om Demeter en Persephone te eren. Deze plechtigheden duurden dagen en kunnen hebben geleid tot de ontwikkeling van enkele ideeën die je nog steeds vindt in onze beschaving.

In de vroege jaren 1900 bestudeerde Albert Hoffman, een Zwitserse chemicus, het gebruik van een paddenstoel, moederkoren, voor de controle van bloedingen tijdens de bevalling. Tijdens het synthetiseren van de verbinding creëerde hij per ongeluk voor de eerste keer LSD.

Een paar decennia later, in de jaren 1950, bracht J.P. Morgan, bankier en amateur ethnomycologist, een bezoek aan Mexico om de paddenstoelen te bestuderen.

Daar ontmoette Gordon Wassan een sjamaan die psychoactieve paddenstoelen gebruikte voor genezing. Na de paddenstoelen een paar keer te hebben gebruikt, schreef Wassan een artikel in Life Magazine over zijn ervaringen. Het werd een sensatie en steeds meer toeristen begonnen naar Sierra Madres te komen om het zelf ook eens te proberen. Sommigen van hen kwamen thuis en begonnen zelf met de teelt van paddenstoelen.

Aangezien het gebruik van de stof meer verspreid werd benoemde de Amerikaanse regering de drug tot een klasse 1 middel wat het vandaag de dag nog steeds is.

Medische toepassingen voor paddenstoelen

De laatste paar jaar hebben wetenschappers van de Johns Hopkins University onderzoek gedaan naar de mogelijke toepassingen van psilocybine, de werkzame stof in paddenstoelen.

De onderzoeken werden uitgevoerd bij mensen die nog nooit eerder psychedelische middelen hadden gebruikt en de onderzoekers ontdekten dat het gebruik van deze middelen een grote invloed op de geestelijke gezondheid kan hebben. Mensen met angst, depressie en OCD hebben, zelf tot een jaar na gebruik van deze, grote verbeteringen in hun geestelijke gezondheid gemerkt. De relaties van deze mensen werden ook positief beïnvloed en de deelnemers vonden een nieuwe schoonheid in het leven.

Psilocybine kan ook mensen met een terminale ziekte en degenen die dicht bij de dood staan, helpen om een vollediger leven te leiden. Er is ook aangetoond dat een kleine dosis clusterhoofdpijn volledig kan laten verdwijnen.

Voordat LSD en andere psychedelica in de jaren 1960 werden verboden, werden ze gebruikt om een groot aantal aandoeningen te genezen. Nu, tientallen jaren later, zal er dus opnieuw onderzoek worden gedaan.

Hallucinaties of meer?

Mensen die nog nooit paddo’s hebben ervaren, beschrijven de visioenen vaak als ‘hallucinaties.’ De mensen die deze ervaring vaker hebben gehad, beschrijven het als diepgaand. Het middel verwijdert het gevoel van individualiteit wat mensen helpt om de onderlinge verbondenheid van het heelal te herkennen. Dit kan een diepe mystieke ervaring zijn en vaak eindigt het als een keerpunt in het leven van de persoon. De gebruiker krijgt vaak een diep respect voor het leven, dat zich uitstrekt van zichzelf tot aan andere mensen en de planeet zelf.

Veel mensen zijn bang om paddo’s te proberen wat te wijten is aan de angst voor een ‘slechte trip. “Deze ervaring omvat angst en andere onaangename gewaarwordingen en dit kan worden verminderd door het hebben van een nuchtere vriend die wat ondersteuning kan bieden. Deze ‘slechte trips’ gebeuren vaak omdat een gebruiker wordt geconfronteerd met hun innerlijke wonden, een onaangename maar uiteindelijk nuttige ervaring die bruikbaar kan zijn voor het oplossen van langdurige pijn.

Het consumeren van paddenstoelen

In het Westen gebruiken veel mensen de psychedelische paddenstoelen voor het eerst op een feest, wat eigenlijk niet de optimale plek is om hen te gebruiken. In het algemeen is het raadzaam om de kracht van de paddenstoelen te respecteren en te profiteren van een aantal suggesties.

  • Consumeer de paddenstoelen op een lege maag, zodat je het makkelijker kunt verteren.
  • Neem alle tijd – je moet tenminste 24 uur en bij voorkeur langer geen andere verplichtingen hebben.
  • Consumeer de paddenstoelen op een plek waar je je veilig en comfortabel voelt. Mensen hebben verschillende voorkeuren voor de ideale locaties. Binnen of buiten, overdag of in de avond – zolang jij je er maar goed bij voelt.
  • Blijf uit de buurt van vreemden. In de buurt zijn van goede vrienden en vertrouwde familie is ideaal.
  • Sta open voor de ervaring. Sommige gebruikers beginnen hier met specifieke vragen aan, die ze willen beantwoorden en anderen kiezen ervoor om er met een open geest in te stappen.
  • Wees voorbereid en zorg ervoor dat je alles, wat je nodig hebt, bij de hand hebt om comfortabel en veilig te blijven. Zorg ervoor dat je water hebt om gehydrateerd te blijven en de juiste kleding voor de omgeving waarin je zult zijn, vooral als je naar buiten gaat.
  • Neem de ervaring serieus en sta open voor alle lessen die je kunt leren.

Als je dit voor de eerste keer gaat gebruiken, kun je beginnen met een kleine dosis van 0,75-1,5 gram (gedroogd). Een middelmatige dosis is 1,5 tot 3,5 gram en een grote dosis is 3,5-5 gram. Die doseringen zijn voor de meest voorkomende paddenstoel soort, de Psilocybe cubensis. Andere soorten moeten in verschillende hoeveelheden worden geconsumeerd. Er zijn websites, zoals Trufflemagic.com, die hulpmiddelen voor berekeningen bieden.

Zelf gaan kweken

Het kweken van psychedelische paddenstoelen is in de Verenigde Staten en vele andere landen wereldwijd illegaal, maar het is heel eenvoudig en is eigenlijk hetzelfde als de niet-psychedelische paddenstoelen. Sommige paddenstoelen geven er de voorkeur aan om te worden gekweekt in houten bakken en anderen geven de voorkeur aan een ondergrond van compost.

 

Interessante andere posts

Leave a Comment