Uncategorized

Chiropractie, wat is het?

posted by admin oktober 5, 2021 0 comments
pexels-rodnae-productions-8312892

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de behandelingen bewezen effectief is. Het bestaat al een lange tijd, sinds 1895. Iedereen met lichamelijke klachten kan bij een chiropractor terecht.

De betekenis

Chiropractie betekent behandelen met de handelen. De term is afkomstig van het Griekse Geir. Het is een manier om iets te kunnen genezen. Dit wordt gedaan door communicatiestoornissen op te heffen die zitten tussen je zenuwstelsel en de gerichten van je wervelkolom. Chiropractie wordt steeds meer erkend en de populariteit stijgt dan ook enorm. Wereldwijd zijn er zo’n 65.00 chiropractoren te vinden. Ook in ons land zijn er chiropractoren te vinden. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden chiropractie.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor zorgt ervoor dat de pijn minder wordt of helemaal verdwijnt. Die doet hij met zijn handen waarmee hij verschillende druktechnieken gebruikt. Op deze manier kan een chiropractor de gewrichten en het zenuwstelsel manipuleren. Voordat deze behandeling wordt uitgevoerd zal altijd eerst je medische gegevens worden besproken. Ook wordt er tijdens een intake een eerste onderzoek gedaan. Zo wordt er onder andere gekeken naar orthopedisch een neurologische dingen. Zo kan een chiropractor je altijd de juiste manier behandelen. Een chiropractor onderzoekt je niet alleen lichamelijk. Er wordt ook gekeken of je klachten kunnen worden verholpen met het aannemen van een andere houding, levensstijl of met een dieet.

Wanneer kiezen voor een chiropractor?

Als je ook maar ergens in het lichaam pijn hebt of iets ervaart als last kun je terecht bij een chiropractor. Een chiropractor gaat altijd op zoek naar eventuele oorzaken van het probleem om een zo goed mogelijke oplossing te creƫren. Je kunt bij een chiropractor terecht voor hoofdpijnen, nekpijnen, rugpijn, spier en gewrichtspijnen, heupklachten en nog vele andere klachten. De specialiteit van een chiropractor is het verhelpen van rug- en nekklachten.

Interessante andere posts

Leave a Comment