Uncategorized

Wat kun je doen als je kind niet zindelijk wilt worden?

posted by admin november 22, 2021 0 comments
pexels-elina-fairytale-4008783

Wellicht zit je momenteel in een lastige situatie. Je hebt van alles geprobeerd, maar het lukt maar niet om je kind zindelijk te krijgen tijdens het slapen. Dit kan voor veel stress zorgen voor jou, maar natuurlijk ook voor jouw kind. In dat geval kan een plaswekker de beste oplossing zijn. Weet je niet meer wat je moet doen en ben je wel benieuwd naar een plaswekker? Lees dan vooral verder voor informatie.  

Plaswekker is de oplossing 

Zoals eerder werd vermeld, kan de plaswekker dus de juiste oplossing zijn. Een plaswekker heeft meerdere onderdelen. Het eerste onderdeel is de ontvanger. De ontvanger is eigenlijk een alarm dat afgaat in de nacht. Dit alarm gaat af door het tweede onderdeel van een plaswekker. Dit is namelijk de zender. De zender heeft het door als uw kind urineverlies heeft. Die stuurt een melding naar de ontvanger.  

Het is verstandig om meerdere plasbroekjes te hebben zodat je kind dit kan verwisselen. Het zou een beetje gek zijn als je kind verder gaat slapen in een vies plasbroekje. Zorg dus voor meerdere plasbroekjes tijdens deze training. 

Werking van de plaswekker 

De plaswekker werking is hierboven eigenlijk al een beetje verklapt. Het is dus de bedoeling dat je kind sensor ondergoed draagt tijdens het slapen. Op het moment dat je kind urineverlies heeft, vangt het sensor ondergoed dit op en stuurt het een melding naar de ontvanger. Vervolgens gaat er dus een alarm af waardoor je kind wakker hoort te worden. 

Door dat alarm is de kans groot dat je kind automatisch stopt met plassen. Als je kind eenmaal wakker is geworden door het alarm, is het de bedoeling dat je kind naar het toilet gaat om verder te plassen. Op deze manier hoort je kind uiteindelijk het gevoel van naar het toilet moeten zelf te herkennen. Dit duurt een aantal weken. Na een aantal weken hoef je dus geen plaswekker meer te gebruiken. 

Wat moet je wel en niet doen? 

De training moet uiteraard goed verlopen om resultaat te krijgen. Er zijn een aantal dingen die je moet doen tijdens de training, maar ook een aantal dingen die je juist niet moet doen. Zo is het de bedoeling dat je kind elke dag met sensor ondergoed slaapt en dus de plaswekker gebruikt. Doe je dit niet? Dan heeft deze methode niet echt effect op je kind. 

Het is verstandig om je kind niet te laten drinken voor het slapen. Je hoeft geen luier over het sensor ondergoed aan te doen. Dit wekt het idee op dat je kind gewoon kan plassen tijdens het slapen. Wees tijdens dit proces vooral niet boos op je kind, maar juist begripvol. 

Interessante andere posts

Leave a Comment