Zorg

Dagelijkse activiteiten voor geestelijke gezondheid

posted by admin april 13, 2022 0 comments
pexels-clem-onojeghuo-211047

Geestelijke gezondheid is van vitaal belang voor het algehele persoonlijke welzijn. Algemeen beschouwd behelst geestelijke gezondheid ons emotionele psychologische als wel ons sociale welzijn. Hier zijn enkele activiteiten die kunnen helpen om jouw algehele psychologische welzijn te verbeteren.

Zorg voor voldoende slaap

Volwassenen moeten zo dicht mogelijk bij 8 uur slaap per nacht komen als ze kunnen. Hoewel ieders lichaam anders is, is slaap essentieel om te leren, de dagelijkse productiviteit te verbeteren en het zorgt er in het algemeen voor dat je je beter voelt.

Genieten van kleine dingen

Haal je plezier uit de kleine aspecten die de dag te bieden heeft. Genieten van de kleine dingen lijkt misschien cliché, maar het is belangrijk voor persoonlijke tevredenheid. Probeer eens een wandeling te maken tijdens jouw pauze om zo de schoonheid van de natuur te waarderen.

Gebruik een stressbal of een andere stressverlichter. De manier waarop we met stress omgaan, heeft een directe invloed op onze gezondheid. Een veelgebruikte methode om met stress om te gaan is een stressbal. Knijp de frustraties maar weg.

Vriendelijkheid

Voer een willekeurige daad van vriendelijkheid uit. Anderen ergens mee helpen of gewoon een willekeurige daad van vriendelijkheid naar je omgeving, kan het zelfrespect verbeteren. Zelfrespect verbetert het mentale welzijn op verschillende manieren, waaronder een zelfbekrachtigend gevoel van sociale connectiviteit. Volgens Harvard Health draagt ​​het helpen van anderen bij aan het verminderen van eenzaamheid en depressie.

Lichamelijke oefening 

Lichaamsbeweging draagt ​​bij aan de cardiovasculaire gezondheid. Een betere cardiovasculaire gezondheid leidt tot een betere emotionele stabiliteit en minder angst. Diepe ademhalingsoefeningen zijn bijzonder geschikt voor dit doel.

Een lichamelijke inspanning met diepe ademhalingsoefeningen zal jouw hartslag, bloeddruk en ademhalingssnelheid verlagen. Hierdoor kunnen je lichaam en geest zich weer opladen en word je over het algemeen meer ontspannen.

Yoga

Yoga is een fantastisch hulpmiddel om angst en depressie te verminderen. Volgens Harvard Health “door het verminderen van waargenomen stress en angst lijkt yoga de stressresponssystemen te moduleren.” Hoewel sommige vormen van yoga te inspannend kunnen zijn, biedt yoga in het algemeen geweldige mentale en fysieke voordelen voor het welzijn.

Dieren aaien

Therapiehonden zijn een veelgebruikte methode geworden om de toestand van je emoties te verbeteren. Honden bieden emotionele steun door gezelschap te bieden aan individuen. Gewoon elke dag een hond aaien kan iemands geestelijke gezondheid verbeteren.

Ontbijt eten

Een gebrek aan voeding kan leiden tot wazigheid in de hersenfunctie. Wetenschappers wijzen op het belang in een dagelijkse voeding van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Van deze en andere voedingsmiddelen is aangetoond dat ze de symptomen van schizofrenie verminderen, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en andere psychische stoornissen

Behoud geestelijke gezondheid

Hoewel deze activiteiten niet dienen als een “remedie” voor psychische stoornissen, zijn ze nuttig en belangrijk voor het behoud van een goede geestelijke gezondheid. Onthoud altijd dat sommige mentale problemen ernstig kunnen zijn, dus zoek altijd hulp van jouw arts of een professional indien nodig.

Het kan zijn dat voor jouw problemen dagbesteding de juiste keuze is, waarbij er de nadruk wordt gelegd op de structuur van je dagen. De hierboven genoemde activiteiten kun je zien als een aanvulling. Het kan ook zijn dat je situatie totaal anders is en dat je (tijdelijk) 24 uurs zorg nodig hebt om weer op de been te komen.

Wat je situatie ook is, je geestelijke gezondheid kun je altijd op peil houden met de bovengenoemde tips.

Interessante andere posts

Leave a Comment