Zorg

De 3 beste manieren om je revalidatieproces door te komen

posted by admin juli 18, 2018 0 comments
pexels-photo-748780

Een goed revalidatieproces is van groot belang voor het uiteindelijke herstel van een patiënt. Daarnaast wil je als patiënt vooral zo prettig en snel mogelijk revalideren. Er zijn gelukkig manieren die het revalidatieproces kunnen versnellen of aangenamer kunnen maken. In dit artikel zetten we de beste manieren om je revalidatieproces door te komen op een rij.

1. De pakpaal

Dit is een uiterst handig hulpmiddel voor mensen die zich in een revalidatieproces bevinden. Deze verstelbare stalen grijppaal geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. De pakpaal heeft een boven- en een voetplaat die aan het plafond en vloer bevestigd worden en waartussen de paal geklemd wordt. De pakpaal kan zo houvast en hulp bieden bij het opstaan uit bed, stoel of het bad. Maar het kan voor meer zaken handig zijn. Denk aan hulp bij omdraaien in bed of hulp bij het verplaatsen naar de bank. De paal is in losse onderdelen te vervoeren en te verkrijgen in verschillende formaten.

2. Bedenk van te voren wat je behoeften zijn

Voordat een revalidatieproces begint is er meestal eerst sprake van een intake- of assessment fase. In deze fase wordt er gekeken naar welke vorm van behandeling het beste aansluit bij jouw specifieke situatie. Op die manier kun je zo snel mogelijk weer gezond zijn. Om deze intake- of assessment fase zo goed mogelijk te kunnen doorlopen is het van belang dat je goed nadenkt over de problemen die je ervaart en welke mogelijkheden er zijn om deze problemen op te lossen. Natuurlijk is het de taak van de hulpverlener om te bepalen wat goed bij jouw situatie aansluit, maar je weet zelf het beste wat je prettig vindt en wat niet. En dat is ook erg belangrijk!

3. Bedenk welke hulpmiddelen je graag wilt

We beschreven bij punt 1 al een handig hulpmiddel, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijke hulpmiddelen die van pas kunnen komen bij het revalidatieproces. Je kunt van te voren al goed nadenken wat je belangrijk vindt. Wil je zo mobiel mogelijk zijn? Dan zou je alvast wat hulpmiddelen op een rijtje kunnen zetten en overleggen met de hulpverlener of dit iets voor jou zou kunnen zijn. Je mag dus best meedenken in het proces en er is op internet veel informatie te vinden over hulpmiddelen bij revalideren.

Natuurlijk is revalideren een zwaar en moeilijk proces, maar bovenstaande punten maken dat je jouw revalidatieproces zo goed mogelijk kunt doorlopen.

Interessante andere posts

Leave a Comment