Zorg

Tanden bleken; thuis of bij de tandarts?

posted by admin november 7, 2018 0 comments

Zijn je tanden hun glans verloren, of heb je altijd al last van gele tanden gehad? Je kunt weer een stralend wit gebit krijgen door je tanden te bleken. Je hebt hierbij de keuze of je thuis je tanden gaat bleken, of dat je dit laat doen bij de tandarts. Beide opties hebben zo hun voordelen.

 

Tanden laten bleken bij de tandarts

Je tanden laten bleken door de tandarts is natuurlijk de meest veilige optie. Een tandarts is opgeleid om op een veilige en effectieve manier gebruik te maken van bleekbitjes en bleekmiddelen. De tandarts mag hierdoor ook sterkere bleekmiddelen gebruiken volgens de wet. Het resultaat is dan ook eerder zichtbaar.

 

De kosten voor bleken zijn over het algemeen hoger dan bij het thuisbleken. Je bent echter verzekerd van professionele begeleiding, een veilig bleekproces en een relatief snel resultaat. Een tandarts kan eventuele vullingen ook vervangen. De composiet van deze vullingen kleuren tijdens het bleekproces niet mee.

 

Thuis tanden bleken

Er zijn verschillende producten beschikbaar waarmee je thuis tanden kunt bleken. Deze zijn echter niet allemaal even veilig. Er zijn diverse producten verkrijgbaar met een te sterk bleekmiddel, wat permanente schade kan veroorzaken aan je mond en tanden. Je kunt het gebruik van bleekmiddelen daarom het beste aanschaffen in overleg met je tandarts.

 

Whitening tandpasta

Met deze tandpaste haal je oppervlakkige verkleuringen weg, doordat er een schurend middel in deze pasta zit. Op de verpakking staat hoe vaak je deze producten kunt gebruiken. Bij overmatig gebruik kun je last krijgen van gevoelige tanden. Een enkeling ervaart deze klachten ook al bij het eerste gebruikt.

 

Gelstrips

Je kunt gelstrips één keer per dag gebruiken, afhankelijk van het product. Hierbij geldt ook dat je goed de instructies in de gebruikshandleiding moet volgen, anders kunnen deze producten schade aan het gebit en tandvlees veroorzaken.

 

Bleekbitje op maat

Bij de tandarts kun je een bleekbitje op maat laten maken. Deze kun je vervolgens zelf vullen met bleekgel. Deze manier van thuis bleken is relatief veilig. Je tandvlees wordt hierbij zo min mogelijk blootgesteld aan het bleekmiddel. Je kunt het bleekbitje ook meerdere malen gebruiken, hierdoor bepaal je zelf de kleur van je tanden.

 

Extra behandelingen nodig?

Voor alle bleekmethodes geldt dat vullingen, facings, kronen en bruggen niet meekleuren. Voor een stralend en egaal resultaat kan het nodig zijn om voor behandeling naar de tandarts te gaan.

tandartsenpraktijkbuitenveldert-nl-extern-week-44

Interessante andere posts

Leave a Comment