Zorg

Wat kan ik verwachten van een ooglaserbehandeling?

posted by admin januari 29, 2018 0 comments
gy

Onzekerheid over wat u kunt verwachten van een ooglaserbehandeling kan een drempel opwerpen om u te laten behandelen. Sommige mensen zijn bang dat ze langdurig pijn of ongemak zullen hebben, terwijl anderen bang zijn dat ze veel tijd nodig zullen hebben voor herstel. Het goede nieuws is dat het herstel van een ooglaserbehandeling eenvoudig en snel is voor de overgrote meerderheid van de patiënten. Natuurlijk is iedereen anders en de hersteltijden variëren daarom per behandeling.

Hieronder een klein overzicht van wat u zoals kunt verwachten van een behandeling:

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van ooglaseren?

Zoals bij elk type operatie, zijn er altijd mogelijke bijwerkingen. Na de operatie kunt u één of meer van deze bijwerkingen ervaren, of helemaal niet. Iedereen is anders. Enkele bijwerkingen kunnen zijn:

Halo-effect: Sommige mensen zien vooral ’s nachts een licht halo-effect of fel schitterende lichten als ze een ooglaserbehandeling hebben ondergaan. In de meeste gevallen zal dit aanzienlijk verminderen binnen de eerste maand na de behandeling. Na ongeveer drie maanden zou u helemaal geen problemen meer moeten hebben. Eventuele blijvende effecten kunnen meestal worden behandeld door uw oogchirurg.

Wazig zicht: Het is niet ongewoon om de eerste paar weken na de behandeling een enigszins wazig zicht te ervaren, vooral in omgevingen met weinig licht.

Droge ogen: Sommige mensen ervaren enige uitdroging van hun ogen na een laserbehandeling. U krijgt oogdruppels om eventuele hinder te doen verminderen. Uw ogen zullen weer hetzelfde aanvoelen als vóór de operatie zodra ze beginnen te genezen.

Tijdelijk ongemak: Gedurende de eerste paar dagen na de behandeling zult u tijdelijk ongemak, zoals lichtgevoeligheid en irritatie, kunnen ervaren, vooral als u een LASEK-behandeling heeft ondergaan. De meeste mensen vinden daarom het dragen van een zonnebril buiten prettig.

Hoe lang kan het duren voor alles weer normaal voelt na ooglaseren?

De herstelperiode is afhankelijk van het type ooglaserbehandeling dat u heeft ondergaan. LASIK is de meest populaire vorm van ooglaseren en de meeste mensen ervaren resultaten binnen slechts 24 uur. Dit is een vlotte procedure met snelle resultaten. Er zijn geen hechtingen nodig en alles is snel weer normaal.

Niet iedereen is echter geschikt voor een LASIK-behandeling en daarom kan ook LASEK-chirurgie de oplossing voor u zijn. Het herstelproces van een LASEK-behandeling verloopt trager. Uw ogen kunnen na de behandeling voor een paar dagen ongemakkelijk aanvoelen. Het dragen van bandagelenzen tot een week na de ingreep wordt meestal aangeraden. Als u zich hieraan houdt heeft u minder kans op droge ogen.

Een andere innovatieve behandelingsoptie die vaak aangeboden wordt, is ReLEx Smile oogchirurgie. Net als LASEK is er minder risico op het ontwikkelen van droge ogen met deze aanpak, bovendien verloopt het herstelproces snel. U hebt mogelijk wat langer last van een wazig zicht dan bij LASIK, maar dit is volkomen normaal en niets om u zorgen over te maken.

Mogelijke complicaties van ooglaseren

Het goede nieuws is dat complicaties na ooglaseren zeer zeldzaam zijn. In feite ervaart minder dan vier procent van de patiënten complicaties. Als u voor uw ooglaserbehandeling kiest voor betrouwbare kliniek, kunt u er zeker van zijn dat ze er alles aan zullen doen om het risico van eventuele problemen te beperken.

Interessante andere posts

Leave a Comment