Zwangerschap

Verloskundigen

posted by Mike oktober 14, 2016 0 comments
verloskundige

In Nederland zijn er meer dan voldoende verloskundigen. Anno 2015 zijn er 2249 gecertificeerde verloskundigen in Nederland. Verloskundigen kunnen werken bij verschillende instellingen. Zo zijn er 608 verloskundepraktijken in Nederland. Veel verloskundigen werken bij een ziekenhuis. In veel West-Europese landen zijn er genoeg verloskundigen, kraamverzorgers en verpleegkundigen die je bij kunnen staan tijdens een zwangerschap en bevalling. Als er complicaties zijn dan is de juiste apparatuur voorhanden om daar een oplossing voor te zoeken. Je baby en uzelf krijgen alle tijd en aandacht die jullie verdienen. Helaas is dit in armere landen niet het geval.

Verloskundigen in arme delen van de wereld

In de meeste Westerse landen is alles wat te maken heeft met zwangerschap vrij goed geregeld. Bij complicaties kunnen we terecht bij specialisten en die hebben vaak wel een oplossing. In de arme delen van de wereld is er helaas een te kort aan onder andere verloskundigen. Als er complicaties optreden bij de bevalling dan kan dit betekenen dat het verkeerd kan aflopen voor moeder en kind. In grote delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika komt het dus vaak voor dat moeder of kindje overlijdt tijdens de zwangerschap of bevalling. Gelukkig starten er veel gezondheid organisaties en stichtingen met het verbeteren van de kwaliteit van hulp tijdens zwangerschappen in deze gebieden en zullen de zwangerschapsklachten afnemen.

Bevallen in Uganda

Een kraamafdeling in Uganda bestaat uit een paar kamertjes met kapotte matrassen. Een couveuse kennen ze niet in Uganda, de pasgeboren baby’s liggen in een gewone kamer en ze moeten op temperatuur blijven door onder een paar dekens te liggen. Infecties liggen altijd op de loer, daarom is het voor een baby essentieel dat ze borstvoeding kunnen krijgen omdat dit goed voor de weerstand is. In Uganda zijn te weinig ziekenhuizen, als vrouwen thuis bevallen en er ontstaan complicaties dan moeten ze vaak uren reizen om bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken. Een oplossing kan zijn dat kliniekmedewerkers zelf dorpjes bezoeken om het de zwangere vrouwen iets makkelijker te maken.

Bron: Verwacht Verloskundigen

Interessante andere posts

Leave a Comment