ZwangerschapZorg

Natuurlijke anticonceptie

posted by admin mei 2, 2017 0 comments

Veel vrouwen hebben last van de anticonceptie pil. Dit is doorgaans de meest voorkomende manier van anticonceptie. Toch zijn er steeds meer mensen die naar varianten zoeken waarbij zij minder last hebben van de ‘extra’ hormonen die men middels de pil binnenkrijgt. Veel vrouwen stappen daarom over op een spiraaltje of nuva-ring. Echter komen via deze manier nog steeds hormonen vrij in je lichaam. Dit is de reden dat sommige vrouwen back to the basic gaan. Meer vrouwen stoppen volledig met de anticonceptie. Zij voelen zich weer terug zichzelf. Zij hebben namelijk stemmingswisselingen ervaren tijdens het gebruik van de anticonceptie of last gehad van puistjes en/ of bultjes. Er zijn daarom veel vrouwen die een Lady-Comp hebben aangeschaft. Met behulp van dit apparaat kunnen vrouwen hun temperatuur meten en hierdoor weten zij precies wanneer zij wel of niet vruchtbaar zijn. Op deze manier kan een mogelijke zwangerschap voorkomen worden of juist gepland worden voor vrouwen die graag zwanger willen worden. Vrouwen die al gestopt zijn met anticonceptie hebben verschillende redenen gegeven waarom je het zou moeten proberen. We zetten hier de redenen voor je op een rijtje.

De Lady- Comp kan vrouwen helpen terug naar de natuur te gaan en het is bovendien net zo effectief als de pil. Het vraag meer toewijding, maar volgengs de Pearl-Index scoort dit apparaat 0,7. Deze internationale standaard geeft de betrouwbaarheid van voorbehoedsmiddelen aan en moet idealiter 1 zijn. Dit betekent dat 100 vrouwen een jaar lang hetzelfde voorbehoedsmiddel hebben getest, terwijl er slechts een vrouw zwanger raakte. De anticonceptie pil scoort tussen de 0,1  en 1,0 waardoor de Lady Compt dus even effectief kan zijn als de anticonceptie pil.

34289061626_e2a53426d3_zBovendien geven vrouwen die je voor zijn gegaan verschillende andere redenen die zij zelf hebben ervaren. Veel vrouwen geven aan dat hun libido weer terug komt. Dit moet even de kans krijgen om terug in een natuurlijke cyclus te komen, maar wordt hierdoor vaak verhoogd. Daarnaast voelen veel vrouwen zich ook gezonder, zonder extra hormoon innames. Het werkt bevrijdend want je wordt als vrouw weer baas over je eigen lichaam. Daarnaast kun je samen met je partner de verantwoordelijkheid dragen over de anticonceptie. Mocht je samen toch besluiten om zwanger te raken, is dit ook vaak makkelijker te realiseren, omdat je al in een natuurlijke cyclus bent en dus geen last meer hebt van hormonen die je cyclus beïnvloeden.

Interessante andere posts

Leave a Comment