Uncategorized

Content strategie voor social media

posted by admin mei 24, 2022 0 comments

Social media is een belangrijk onderdeel van online marketing. Om ervoor te zorgen dat je zichtbaar wordt of blijft is het handig om een goede content strategie te bedenken voor je bedrijfspagina. Lees hier meer over het bedenken van een passende strategie voor je bedrijf.

Soort bedrijf

Wat voor een soort content je post is afhankelijk van het type bedrijf. Zo is het voor het ene bedrijf belangrijker om visuele uitingen te posten, terwijl het andere bedrijf meer inhaakt op teksten. Zo is ook de tone of voice erg belangrijk, wie wil je aanspreken met je posts? Als je een jong bedrijf hebt en dit ook je doelgroep is dan zul je een ander taalgebruik hanteren dan een zakelijk of ouder publiek. Pas hier dus goed je content op aan en bedenk welke boodschap je wil overbrengen.

Platform

Het socialmediaplatform waar je op post is ook belangrijk. Om een platform uit te kiezen dien je ook weer rekening te houden met de doelgroep. Zo zijn er op Instagram andere gebruikers dan op LinkedIn te vinden. Kies daarom zorgvuldig het platform van plaatsing. Heb je te maken met afbeeldingen? Dan is Instagram een goede plek om te posten, dit is namelijk meer op foto’s gericht dan op tekst. Natuurlijk kun je tekst ook verwerken in een afbeelding en zo op deze manier een boodschap overbrengen. Is jouw doelgroep zakelijk? Dan is LinkedIn een passend platform, dit wordt gebruikt om te netwerken. Daarnaast is Facebook een goede optie als je een combinatie van beide wilt en op zoek bent naar een jongvolwassen of volwassen publiek.

Conclusie

Een contentstrategie is erg belangrijk, dit kun je ook overlaten aan een online marketing bureau Amsterdam. Ga voor een passend platform en breng de boodschap over op een manier waarop je de doelgroep kunt aanspreken. Een online marketing bureau kan je hier goed bij helpen.

Interessante andere posts

Leave a Comment