ZiektenVoeding

Haaruitval en vitamines: is er een verband?

posted by admin september 18, 2018 0 comments
hangmat-foto

Verschillende vitamines blijken een rol te spelen bij het voorkomen van haaruitval. Zo kan een tekort aan ijzer of Vitamine B haaruitval veroorzaken. Bij haaruitval door een tekort aan vitamines en mineralen is het van belang om deze tekorten aan te vullen door voedingssupplementen te slikken. Dit kan de haaruitval remmen.

Vitamine B en haaruitval

Voor de haargroei zijn B-vitamines zeer belangrijk. Ze zorgen niet alleen voor een goede groei van het haar, maar herstellen ook beschadigd haar én voorkomen beschadiging van het haar. Vitamine B is te vinden in vlees, vis, eieren, aardappelen, melk, groente en fruit. Het is dus van belang om deze voedingsmiddelen voldoende binnen te krijgen om haaruitval te voorkomen. Mocht het niet lukken om aan de dagelijkse hoeveelheden te voldoen, dan kunnen voedingssupplementen een uitkomst zijn.

Biotine en haaruitval

Biotine, ook wel Vitamine H of B8 genoemd, wordt vaak gezien als de belangrijkste vitamine tegen haaruitval. Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat biotine voor een gezonde haargroei zorgt door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Keratine zorgt voor een gezonde huid, sterke nagels en een gezonde haargroei. Ook speelt biotine een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten en de productie van vetzuren. Voor een goed functionerend zenuwstelsel is biotine ook zeker van belang.

Oplossingen tegen haaruitval door een vitaminetekort

Voor haaruitval is het vaak lastig om een compleet voedingssupplement te vinden dat alle belangrijke vitamines en mineralen bevat. Bijvoorbeeld Mediceuticals speelt hier goed op in met het speciale BAO-MED® voedingssupplement. Dit product is erop gericht om de conditie van het haar, de huid en nagels te verbeteren. Het Baobab poeder, dat het hoofdbestandsdeel is van dit voedingssupplement, is rijk aan Vitamine C, calcium, magnesium, kalium en andere belangrijke voedingsvezels. Voor een optimaal resultaat worden twee capsules per dag aangeraden, bij voorkeur tijdens de maaltijd.

Zijn er al veel haren uitgevallen en zijn er kale plekken ontstaan? Dan zijn er verschillende oplossingen die jou kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden voor een pruik of haaraanvulling om deze kale plekken te verbergen. Er zijn pruiken voor mannen, vrouwen, pruiken met lang haar en nog veel meer.

 

 

 

Interessante andere posts

Leave a Comment