Zorg

Gebruik van Tramadol

posted by admin juni 22, 2017 0 comments
5748419806_789a66c65f_z

Tramadol is een morfineachtige pijnstiller dat gebruikt wordt om hevige pijnen te behandelen. Deze pijnen ontstaan door kanker, als gevolg van een operatie, zenuw- en gewrichtspijnen en verwondingen. Soms wordt het ook voorgeschreven bij vroegtijdig zaadlozing. Dit gebeurt als andere medicijnen niet helpen.

Tramadol is te verkrijgen als oplostabletten, capsules, bruistabletten, zetpillen en druppels. De tabletten en capsules moeten met ater ingenomen worden. De oplostabletten moeten eerst in water oplossen voordat je deze drinkt. De zetpillen moeten in de anus ingebracht worden en druppels moeten in een glas water gedruppeld en gedronken worden. Allemaal behalve de zetpillen werken binnen 1 uur. De zetpillen nemen 2 tot 3 uren om in te werken. De werking van ze houdt 6 tot 8 uren aan.

Daarnaast zijn er ook tabletten en capsules met een vertraagde afgifte. Die werken 12 uren. Ook zijn er ‘once daily’ tramadol tabletten die 24 uur werken.

De meest voorkomende bijwerkingen die je van Tramadol kunt krijgen zijn: sufheid, misselijkheid (duurt enkele dagen), braken, een verminderde reactievermogen en slaperigheid. Bijwerkingen die zelden voorkomen: hoofdpijn, jeuk, verstopping, droge mond en duizeligheid.

Bijwerkingen zoals slaperigheid en sufheid gaan over 2 weken over. In die periode mag je geen autorijden. Pas als je zeker weet dat je geen last meer van ze hebt, mag je weer achter het stuur zitten.

Het is beter om minder of helemaal geen alcohol te drinken wanneer je dit medicijn gebruikt. Ze kunnen elkaar sterk beïnvloeden. Je gaat sterker op alcohol reageren en alcohol kan de bijwerkingen verergeren. Het is niet bekend wat voor effect dit medicijn kan hebben voor zwangere vrouwen, dus het is beter om het niet te gebruiken. Als je borstvoeding geeft mag je het enkele dagen wel gebruiken.

Interessante andere posts

Leave a Comment